Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika
Yerel

Sınır Ötesine Yardım

Sınır Ötesine Yardım

İHH Vakfınca temin edilen bir tır ve 6 kamyom yardım malzemesi Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı Vakfın Gaziantep şube başkanı Arslan: "Son olarak Suriye'de 24 kişinin donarak öldüğü haberleri geldi"

20.12.2013 17:12

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde temin edilen bir tır ve 6 kamyon yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Derneğin Gaziantep şubesinin hayırseverlerden topladığı ekmeklik un, battaniye, çocuk botu, çocuk maması ve giyim malzemeleri, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından bir tır ve 6 kamyona yüklenerek yola çıkarıldı.

Şube başkanı Mehmet Emin Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş nedeniyle Suriye'deki mazlum insanların hayatını kaybettiğini belirtti. Havaların soğumasıyla insanların zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Bizler de Anadolu insanı olarak komşuluk hakkı ve kardeşlik hukukuna binaen onları yalnız bırakmama adına buradaki insanlarımızın yardımlarını inşallah kardeşlerimize ulaştıracağız. Orada çocuklar donarak ölüyor. Son olarak Suriye'de 24 kişinin donarak öldüğü haberleri geldi. Bizler asla ve asla o kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağımızı tekrar ilan ediyoruz. O ateşin bir an önce son bulması için dua ediyoruz. İnşallah oradaki kardeşlerimizi sağ salim eski günlere kavuşur."

Yardımların, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement