Sivas Cem Evi'nde Nevruz ve Hz. Ali'nin Doğumu Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Sivas Cem Evi'nde Nevruz ve Hz. Ali'nin Doğumu Kutlandı

Sivas Cem Evi\'nde Nevruz ve Hz. Ali\'nin Doğumu Kutlandı

Sivas Cem Vakfı Şubesi'nde Nevruz Bayramı ve Hz.

22.03.2013 00:04

Sivas Cem Vakfı Şubesi'nde Nevruz Bayramı ve Hz. Ali'nin doğum günü düzenlenen programla kutlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız 21 Mart gününün öneminden bahsederek, "Hz. Ali efendimizin doğum günü ve Hz. Fatıma annemizle evlendiği gündür. Bugün geceyle gündüzün eşitlendiği gündür. Ağaçların secde ettiği ve yeniden canlandığı gündür. Kırkların toplandığı gündür bugün, Hz. Adem peygamberimizin yaratıldığı gündür bugün işte bu önemli günlerden dolayı Nevruz'u çok önemsiyoruz. Bugün Alevilerin en büyük bayramıdır" ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise "Nevruz ve Hz. Ali" adlı bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz, "Günümüz gençlerinin onu örnek almaya ihtiyacı var. Hazreti Ali cengaverliğiyle bizim toplumumuzda daha çok tanınır. En önemli yönü bilim adamı olmasıdır. Çünkü çocukluğundan itibaren kendisini ilme adamış, aklını kullanmış, Peygamber Efendimizin kendisine öğrettiği bilgileri aklıyla ve kültürüyle yoğurarak yeni görüşler ortaya koymuş bir düşünürdür. Onun yöneticiliği, adaleti, insanlarla olan diyaloğunu tüm yöneticilerimize, söz sahibi olan insanlarımıza iyi tanıtmak lazım" dedi.

Konuşmaların ardından programa katılanlara lokma ikram edildi. Programa, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Hafik Kaymakamı Cemal Demiryürek, parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Cem Evi'nde Nevruz ve Hz. Ali'nin Doğumu Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement