Sözlü Sözünü Tuttu, Çelemli Suya Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Sözlü Sözünü Tuttu, Çelemli Suya Kavuştu

Sözlü Sözünü Tuttu, Çelemli Suya Kavuştu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, seçim öncesi içme suyu kuyusu açma sözü verdiği, eski sıfatı belde olan, Büyükşehir Yasası’nın ardından mahalle statüsü alan ve 1 yıldır evlerin yüzde 80’inde musluklardan su akmayan Çelemli’yi suyla buluşturdu.

20.06.2014 12:06

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, seçim öncesi içme suyu kuyusu açma sözü verdiği, eski sıfatı belde olan, Büyükşehir Yasası'nın ardından mahalle statüsü alan ve 1 yıldır evlerin yüzde 80'inde musluklardan su akmayan Çelemli'yi suyla buluşturdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) 20 günlük bir sondaj çalışması sonucu, saniyede yaklaşık 30-35 litre içme suyu elde edilecek bir kaynağı gün yüzüne çıkardı. Yüreğir Merkezi'ne 32 km mesafedeki Çelemli'de mevsimsel kuraklığa dayalı yaşanan susuzluk böylece sona erdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Sözlü, "Çelemli'nin su sorunu bitmiş durumda ve Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'yle yapmış olduğumuz çalışmayla, Çelemli ve Gündoğan mahalleleri arasındaki noktada saniyede en az 30-35 litre olarak hesapladığımız bir su kaynağına ulaştık. Çelemli'ye hayırlı olsun ama aynı zamanda Akpınar Mahallesi'nin de istifade edeceği bir su kaynağı bu. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum, ASKİ Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Köylerimize hayırlı olsun. İhlasla, samimi bir şekilde çıkmış olduğumuz bu hizmet yolunda, vurduğumuz ilk kuyudan su çıkması, Cenab-ı Allah'ın da önümüzü açtığının işaretidir. Şükürler olsun, Allah her işimizi rast getiriyor" dedi.

Çelemli Mahallesi Muhtarı Faruk Güleç ve mahalle sakinleri de Başkan Hüseyin Sözlü'ye duyarlı çalışmasından dolayı ve sözünü yerine getirdiği için teşekkür etti. Çelemlililer, uzun süredir susuzluk çektiklerini ve söz verdiği gibi mahallelerine su getiren Başkan Hüseyin Sözlü'den memnuniyetlerini dile getirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü Sözünü Tuttu, Çelemli Suya Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement