Tarım Sigortası Primine Yüzde 50 Devlet Katkısı - Son Dakika
Yerel

Tarım Sigortası Primine Yüzde 50 Devlet Katkısı

Tarım Sigortası Primine Yüzde 50 Devlet Katkısı

Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız, tarım sigortasında ödenecek primlerde yüzde 50 devlet katkısının sağlanacağını söyledi.

22.10.2013 16:21

Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız, tarım sigortasında ödenecek primlerde yüzde 50 devlet katkısının sağlanacağını söyledi.

Bingöl'de tarım sigortaları havuzu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya Bingöl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, TARSİM Hayvan Hayat Sigortaları Müdürü Orhan Sarıtepe, Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız ve çiftçiler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız, bitkisel ve hayvansal üretimin doğal afetler sebebiyle risklerden en çok etkilenen ve çoğu zaman insan iradesiyle tedbiri alınamayan sektör olduğunu söyledi. Tarımsal üretimin sürdürülmesini etkileyen sebeplerin başında doğal afetlerin geldiğini kaydeden Ildız, "Doğal afetler yüzünden Zarar gören çiftçiler desteklenmediği taktirde tarım sektöründen kopmalar ve şehre göç başlamaktadır. Hayvansal ve bitkisel üretimin İlimiz ekonomisindeki bu lokomotif rolünün yanında taşıdığı risklerin büyüklüğü sigortayı artık zorunlu kılmıştır. Çünkü yılların emeği ve alın terinin sonucu beklenmedik bir doğal afetle heba olabilmektedir" dedi. Tarım sigortaları havuzunun, meydana gelebilecek yükü paylaşan, hafifleten ve tek elden yöneten bir sistem olduğunu ifade eden Ildız, "Çiftçilerimizin sigorta yaptırabilmesini kolaylaştırmak için tarım sigortasında ödenecek primlerde yüzde 50 devlet katkısı sağlanmaktadır. Bitkisel ürün, sera sigortası, büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları ve su ürünleri hayat sigortalan ile emeğinizin boşa gitmesini önleyebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Ildız'ın ardından bir sunum yapan TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, devlet destekli tarım sigorta sistemi çerçevesinde ülke genelinde sistemin başlangıcından Eylül ayı sonuna kadar poliçe sayısının 3 milyon adedi geçtiğini söyledi. 4 bin 500 poliçe üzerinde hasar dosyası için 990 milyon lira hasar ödemesi yapıldığını kaydeden Kadak, "Hasar tespiti yapılmış dosyalar için önümüzdeki günlerde 150 milyon liralık hasar ödemesi daha gerçekleştirilecek ve bu sayede üreticilerin mağduriyetleri giderilecek" diye konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım Sigortası Primine Yüzde 50 Devlet Katkısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement