Tarsus'ta Çiftçilere Traktör Römorku İçin Reflektör Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta Çiftçilere Traktör Römorku İçin Reflektör Dağıtıldı

Tarsus\'ta Çiftçilere Traktör Römorku İçin Reflektör Dağıtıldı

Tarsus ilçesinde bir lastik firması, çiftçilere traktör römorkuna koymaları için 300 reflektör dağıttı.

05.10.2013 15:17

Tarsus ilçesinde bir lastik firması, çiftçilere traktör römorkuna koymaları için 300 reflektör dağıttı.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Kargılı köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte, çiftçilerin duyarlı davranıp, traktörlerin römorklarına mutlaka reflektör takmaları gerektiğini, böylece kazaların azami düzeye indirilebileceğini söyledi.

Firma temsilcisi Can Bozok ise traktör römorklarının karanlıkta fark edilememesi nedeniyle Türkiye'de her yıl ortalama 4 bin ölümlü ya da yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini ifade etti.

Yasal zorunluluk olmasına rağmen istatistiklere göre, römorkların arkasına reflektör takılmadığı için kaza oranlarının her yıl arttığını belirten Bozok, "Firmamız, bu soruna dikkat çekmek amacıyla traktör römorklarının karanlıkta fark edilebilmesi için 8 ilde reflektör projesi başlattı. Proje ile traktör sürücüleri sürüş emniyeti konusunda bilinçlendiriliyor. Verilen reflektörler sayesinde traktör römorkları karanlıkta da görünebilir hale geliyor" dedi.

Çiftçilere 300 reflektörün dağıtıldığı etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Amiri Davut Dönmez, muhtar Münir Irgal ve çiftçiler katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta Çiftçilere Traktör Römorku İçin Reflektör Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement