Tavşanlı'da, Alilede Sevgi ve Saygı Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da, Alilede Sevgi ve Saygı Konferansı Düzenlendi

Tavşanlı\'da, Alilede Sevgi ve Saygı Konferansı Düzenlendi

Kütahya Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayında, Alilede Sevgi ve Saygı Konferansı düzenledi.

11.10.2013 16:03  Güncelleme: 16:15

Tavşanlı Belediyesi tarafından "Alilede Sevgi ve Saygı Konferansı" düzenlendi.

Kültür Sarayında gerçekleştirilen konferansa, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İlahiyatçı Yazar Necmettin Nursaçan konuşmacı olarak katıldı.

Nursaçan, Esma-ül Hüsna'da Allah'ın 99 isminin bulunduğunu ve Kuran-ı Kerim de 114 defa Besmele-i Şerifin yer aldığını söyledi.

Allah'ın Rahman isminin bütün yaratılmışlara sonsuz ve sınırsız lütuf, ihsan, rahmet bahşettiğini belirten Nursaçan, şöyle konuştu:

"Rahim ismi de 'çok merhametli, rahmeti bol' demektir. Bu doğrultuda rahmet peygamberinin ümmeti olarak toplumun temeli aileden başlamak üzere aramızdaki bağları Allah'ın sonsuz rahmetine kavuşmak için sağlamlaştırmalıyız. Vesile olarak da Peygamberimizin buyurduğu 'selamlaşmayı aranızda yayınız' Hadis-i Şerifini hayatımızın değişmezlerinden olarak sıkı sıkıya tutmalıyız."

Belediye Başkanı Mustafa Güler de dünyadaki  Müslüman ülkelerde acı ve gözyaşlarının dinmesi için gelecek nesillere ve gençlere, dünyada adalet dağıtmış olan ve 7 kıtaya hükmeden Osmanlı Devleti'nin iyi şekilde anlatılması gerektiğini dile getirdi.

Programda, Ulucami emekli imam hatiplerinden Mehmet Çağırkan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Yasin Yıldız da kaside okudu. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da, Alilede Sevgi ve Saygı Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement