Manavgat'ta THK'nın 89. Yaşı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta THK'nın 89. Yaşı Kutlandı

Manavgat\'ta THK\'nın 89. Yaşı Kutlandı

Türk Hava Kurumunun kuruluşunun 89. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Manavgat'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18.02.2014 15:46  Güncelleme: 15:51

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 16 Şubat 1925 yılında kurtudurulan Türk Hava Kurumu'nun (THK) Kuruluşunun 89. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Manavgat'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Fatih Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen programa, BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, BBP Manavgat Belediye Başkan adayı Hacı Çayır, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Masiad Başkanı Turgay Akar, İlçe Kütüphane Müdürü Hidayet Oktay, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türk Hava Kurumu Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Türk Hava Kurumu'nun 16 Şubat 1925 tarihinde Atatürk tarafından kurdurulan bir sivil havacılık kurumu olduğunu belirten Arslan; "Mustafa Kemal Atatürk 'İstikbal Göklerdedir' sözü ile havacılığa ne kadar önem verdiğini ortaya koymuştur. Türk Hava Kurumu bugün itibariyle 437 şubesiyle ülke genelinde havacılık alanında çok güzel hizmetler yapan ender kuruluşlardan birisidir. THK, havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve halen bu hizmeti sürdüren tek kurumdur. 27 yıldır bu hizmeti aralıksız sürdürmektedir. Ülke genelinde son 5 yılda 300 bini aşkın gence havacılık eğitimi verilirken, 2011 yılında ise Genel başkanım sayın Osman Yıldırımın büyük çabaları sonucunda Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay üniversitesi kuruldu. İnşallah 2014 yılında THK Uçak Fabrikası'nın, Al bayraklı uçakları üreterek göklerde ki hak ettiği yeri alacağı inancındayız. Türk Hava Kurumu, 89 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından birisi olarak siz halkımızın desteğiyle dimdik ayakta durmaya devam edecektir. 89. Yıldönümü kutlama programında bizlerle beraber olan değerli konuklarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler sonrası konuklara THK tarafından hazırlanan 7 dakikalık tanıtım filmi seyrettirildi. Programda Türk Hava Kurumu Manavgat Şube'sine destek veren kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür belgesi verildi. Türk Hava Kurumu Manavgat Şubesi tarafından hazırlanan 89. Kuruluş Yıldönümü kutlama programı dışarıda kurulan maket uçak sergisi gezilmesi ve Türk Hava Kurumu görevlileri tarafından yapılan kısa bir gösteri ile son buldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta THK'nın 89. Yaşı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement