Tokat Behzat Deresi'nde Balık Ölümleri - Son Dakika
Yerel

Tokat Behzat Deresi'nde Balık Ölümleri

Tokat Behzat Deresi\'nde Balık Ölümleri

Tokat Behzat Deresi’nde yaşanan balık ölümlerinin su seviyesine bağlı olarak oksijen yetersizliği sonucu kaynaklandığı bildirildi.

24.07.2015 17:04

Tokat Behzat Deresi'nde yaşanan balık ölümlerinin su seviyesine bağlı olarak oksijen yetersizliği sonucu kaynaklandığı bildirildi.

Çekenli İş Merkezi önünden geçen Behzat Deresi'nde yaşanan balık ölümleri nedeni ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Su Ürünleri Yüksekokulu tarafından su numuneleri alındı. Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Yavaş, yaklaşık 2 ay önce de Behzat Deresi'nde balık ölümleri yaşandığını hatırlattı. Alınan numunelerde toksin maddeye rastlanmadığını ifade eden Yavaş, hava sıcaklıklarının yükselmesi ve su seviyesinin düşmesi sonucu tekrar balık ölümlerin yaşandığı tahmin ettiklerini söyledi. Alınan numunelerin tahlile gönderileceğini ifade eden Yavaş, "Geçen aylarda da aynı araştırmalar yapılmıştı. Alınan numunelerde herhangi bir toksin maddeye rastlanmamış. Oksijen yetersizliğine bağlı olarak balık ölümleri yaşanmış. Bugünde yaşanan balık ölümlerinin de aynı nedenlerden kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Bu anlamda gerekli numuneler alınarak tahlil edilecek" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat Behzat Deresi'nde Balık Ölümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement