Toroslar'da Belediye Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Toroslar'da Belediye Çalışmaları

Toroslar\'da Belediye Çalışmaları

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 'daha yaşanılabilir ve daha temiz Toroslar' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, Dorukkent'teki temizlik ve bakım çalışmasıyla mahalleyi baştan aşağı yeniliyor.

29.07.2013 17:54

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 'daha yaşanılabilir ve daha temiz Toroslar' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, Dorukkent'teki temizlik ve bakım çalışmasıyla mahalleyi baştan aşağı yeniliyor.

Düğdüören, Kaşlı ve Buluklu mahallelerinde belediye ekipleri ve temizlik araçlarıyla gerçekleştirilen temizlik ve ağaç budama çalışmalarını yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yol kenarındaki yağmur suyu kanallarına ızgara döşenmesi için teknik ekibine talimat verdi. Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla ilgili açıklama yapan Tuna, Dorukkent'teki eski düzensiz olan kaldırımları temizlediklerini ve yıpranmış olanları yenileriyle değiştirdiklerini belirtti.

Mersin'i panoramik bir şekilde gören Dorukkent'in önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Tuna, nostaljiyi yaşatmak amacıyla bu mahallerdeki yol ve kaldırımları ışıklandırma ile bütünleştireceklerini ve yeni bir meydan oluşturacaklarını söyledi. Tuna, "Dorukkent bölgesinde bulunan Düğdüören, Kaşlı ve Buluklu mahallerimizin özellikle ana arterlerinde eski ve düzensiz olan kaldırımlarını temizliyoruz. Daha önce köy olan bu mahallerimizi nostaljik günlerine döndürebilmek amacıyla mahallerimizdeki yolları aydınlatma lambaları ile bütünleştireceğiz. Şu anda temizlik anlamında ön çalışmalar yapıyoruz. Ardından kaldırımların ışıklandırılmasını yapacağız ve eksik olan kaldırımları tamamlayacağız. Dorukkent, Mersin'i panoramik bir şekilde gören önemli bir mahallemizdir. Bu çalışmaları tamamladıktan sonra çok hoş bir görüntü ortaya çıkacaktır" dedi.

Dorukkent'te özellikle MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken alt yapı eksiğinin bulunduğunu ve kanalizasyon anlamında sıkıntının yaşandığını savunan Tuna, "Dorukkent'te asfalt çalışmalarına başladık ancak çalışmaları tam anlamıyla yürütemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bu mahallerimizde alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarını tamamlarsa Toroslar Belediyesi olarak asfalt çalışmalarımızı tamamlayacağız ve böylelikle mahallemiz daha nizami hale gelecektir" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar'da Belediye Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement