Trabzon'da Kırsal Alanda Kanser Taraması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Kırsal Alanda Kanser Taraması Yapıldı

Trabzon\'da Kırsal Alanda Kanser Taraması Yapıldı

Trabzon'da, kırsal alanda mobil araçlarla kanser taraması yapıldı.

24.06.2013 11:47

Trabzon'da, kırsal alanda mobil araçlarla kanser taraması yapıldı.

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki, Kadınlarda Sağlıklı Yaşam Projesi'nin kırsal alanda sürdürülmesini destekleyen Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette bir konuşma yapan Çubukçu, kırsal alanda 40 yaş üstü meme ve rahim ağzı kanseri mobil taramalarında 4 vaka tespit edildiğini ve sağlık işlemlerine başlanıldığını söyledi.

Çalışmaların devam edeceğini belirten Dr. Nimet Baki, odanın desteğine teşekkür ettiğini vurguladı. Hazırlanan yayının bin 200 kadına ulaştığını kaydeden Baki, "TTSO'ya destekleri için teşekkür ediyoruz. Kırsal alanda kadınlar üzerinde yaptığımız kanser tarama çalışmamızda 4 vaka tespit edildi. Gerekli takiplerine başlanıldı" dedi.

Devletin sağlık politikalarının oluşturulmasında yürütülen projenin rol aldığını kaydeden Dr. Baki, şöyle konuştu: "Hatta yaptığımız çalışmalar sağlık politikalarına yansıdı. Yaptığımız araç ilkti. Şimdi devlet bu tür araçları yaptırarak sayısını artıracak. Nisan ayında araçların yapılması gereken ihalesi olmadı, Eylül ayına bırakıldı. Bakılım Eylül'de başlayabilecekler mi. Kanserle Savaş Dairesi Başkanı bizimle irtibat halindedir."

KANSER TARAMA ÇALIŞMASI MADDİ DEĞERLE ÖLÇÜLEMEZ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, dileklerinin hiç hasta olmaması olduğunu ifade etti. Hacısalihoğlu, kanser vakalarının erken yakalanabilmesi için yürütülen tarama çalışmalarına oda olarak desteklerinin devam edeceğini belirterek şunları söyledi: "Bir kişiyi dahi erken yakalamak çok çok önemlidir. Bunlar maddi değerle hesaplanamaz. Her zaman devlet sivil topluma yol göstermez. Sivil toplum da devlete yol göstermektedir. Bu çalışmalar toplumsal duyarlılığımıza güzel örnektir. TTSO olarak bu projeyi destekliyor olmaktan mutluluk duymaktayız. Kırsal alanda kadınlarımızın sağlığına yönelik bu hizmetin sürdürülmesini arzu ediyoruz. Ulaşılamayan kadınlarımıza da bu hizmetin ulaştırılması kanser taramasından geçirilmesini destekleyeceğiz" - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Kırsal Alanda Kanser Taraması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement