Türk-Macar Dostluğuna Erzincan Valiliği'nden Büyük Katkı - Son Dakika
Yerel

Türk-Macar Dostluğuna Erzincan Valiliği'nden Büyük Katkı

Türk-Macar Dostluğuna Erzincan Valiliği\'nden Büyük Katkı

Erzincan Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen “Valiliklerde AB işleri Kapasite Oluşturulması Projesi” kapsamında Erzincan’dan bir heyet Vali Abdurrahman Akdemir ile birlikte Macaristan’a bir çalışma ziyaretinde bulundu.

21.06.2014 10:14

Erzincan Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen "Valiliklerde AB işleri Kapasite Oluşturulması Projesi" kapsamında Erzincan'dan bir heyet Vali Abdurrahman Akdemir ile birlikte Macaristan'a bir çalışma ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat, KUDAKA Erzincan Koordinatörü Fatih Sert ve Proje Merkezinden bir uzmanın katılımıyla gerçekleşen ziyaret 5 gün sürdü. Ziyaret tarım, hayvancılık, turizm ve eko-turizm konularında incelemelerde bulunarak karşılıklı işbirliği imkanlarının görüşülmesi amacı ile yapıldı. Bu amaçla gidilen Eszak Alföld bölgesi Szabolcs-Szatmár-Bereg Eyaleti'nde Eyalet Başkanı, kalkınma ajansı yetkilileri, pek çok belediye başkanı, yörenin ileri gelenleri ve işletme sahipleri ile görüşmeler yapılıp konu ile ilgili tesisler ve işletmeler ziyaret edildi. Tarım ve hayvancılık alanında, ülke dışına ihraç yapan tavukçuluk, süt besiciliği, ceviz ve ceviz ürünleri işletmesi, reçel ve meyve suyu fabrikası gezilerek bilgiler alınıp, Üniversitede yapılan zirai araştırmalar hakkında bilgi alınarak laboratuarlar ve botanik bahçesinde incelemelerde bulunuldu. Turizm kapsamında ise atçılık kulübü, termal tesisler, kırsal turizm merkezleri, köy müzesi gezilerek incelemelerde bulunuldu. Ayrıca ziyaret kapsamında Avrupa Birliği fonları ve projeleri hakkında bilgilendirmeler yapılıp bazı projeler yerinde incelendi.Erzincan heyeti, heryerde büyük bir ilgi ile karşılanıp ve ağırlandı. Ziyaret boyunca Türk Macar dostluğunun köklü geçmişi ve paylaştığı ortak kültürel değerler her iki tarafça vurgulandı. Ziyaretin kapanış oturumunda, Vali Abdurrahman Akdemir'in ve Szabolcs-Szatmár-Bereg Eyaleti Başkanı Oszkár Seszták'ın başkanlığında ve her iki tarafın heyetlerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Vali Akdemir gerek yapılan ropörtajlarda gerekse basın toplantısında yüzyıllara dayanan Türk-Macar dostluğuna değinerek yakın ilgi ve misafirperverliklerinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Ayrıca, proje kapsamında eşleşen her iki şehrin coğrafi ve sosyo-ekonomik benzerliklerinin olduğunu belirten Vali Akdemir, bu bölgenin Avrupa Birliği ve proje tecrübelerinden yararlanmak istediklerine değindi.Vali Akdemir Macar dostları Erzincan'da ağırlamaktan duyacakları memnuniyeti dile getirerek çalışma programını sonlandırdı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk-Macar Dostluğuna Erzincan Valiliği'nden Büyük Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement