Üreticilere "Biçerdöver Operatörlüğü" Kursu - Son Dakika
Yerel

Üreticilere "Biçerdöver Operatörlüğü" Kursu

Üreticilere "Biçerdöver Operatörlüğü" Kursu

Altıntaş ilçesinde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce “Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu” açıldı.

08.02.2014 16:55

Altıntaş ilçesinde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu" açıldı.

Altıntaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen kursa 20 üreticinin katıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, biçerdöver kurslarındaki temel amaçlarının operatörleri eğitmek olduğunun belirterek, "Eğitimli operatörlerin hasatlarda dane kaybını en aza indireceğini öngörüyoruz" dedi.

Üreticilerin taleplerini de dinleyen Yorulmaz, şöyle konuştu:

"Hububat üretiminde yüzde 1 seviyesinde ki dane kaybı bile çiftçilerimize ve dolayısı ile ülke ekonomimize büyük zararlar verecektir. Bunun için bizler verdiğimiz eğitimle oluşabilecek zararları en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu konuda üreticilerimiz de hassasiyet göstermeliler. Düzenlenen kursumuzda, operatör adaylarına hasatta kullanılan biçerdöverlerin tanıtımı, kullanımı, ünite ayarlarının ne şekilde yapılacağı, dane kayıplarını minimum seviyeye düşürme yöntemleri, motor ve motor üzerinde kullanılan sistemler, hububat, nohut ve mısır hasadında biçim teknikleri, gibi konularda 78 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir."

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Nedim Bayraktar ile Tavşanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Gürtan Tamer'in eğitmen olarak görev aldığı kursun sonunda yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan kursiyerlere "Operatör Sertifikası" verileceği bildirildi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üreticilere 'Biçerdöver Operatörlüğü' Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement