Vali Kahraman'dan İliç'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Kahraman'dan İliç'e Ziyaret

Vali Kahraman\'dan İliç\'e Ziyaret

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ilçelerin genel durumu hakkında bilgi almak, yapılan yatırımları yerinde incelemek ve ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla sürdürdüğü ilçe ziyaretleri kapsamında İliç ilçesini ziyaret etti.

06.02.2015 14:21

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ilçelerin genel durumu hakkında bilgi almak, yapılan yatırımları yerinde incelemek ve ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla sürdürdüğü ilçe ziyaretleri kapsamında İliç ilçesini ziyaret etti.

İlgili kurum müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette Vali Kahraman ilk olarak İliç Kaymakamlığına gitti. Kaymakamlık binası önünde Kaymakam Sedat Ateş, İlçe Belediye Başkanı Muhlis Doğan ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Kahraman burada halk oyunları ekibinin gösterisini izledi. Büyük bir beğeni ile izlenen halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Kaymakamlık binasına giderek incelemelerde bulunduktan sonra, personellerin istek ve sorunlarını dinleyen Vali Kahraman, Kaymakam Sedat Ateş'ten ilçenin sorunları, ihtiyaçları, ilçede yapılan yatırımlar ve yapılması planlanan projeler hakkında da brifing aldı.

Daha sonra tadilatı İl Özel İdaresi ve İliç Kaymakamlığı tarafından yapılarak Öğretmen evi olarak hizmete sunulan 3 katlı tarihi Osman Bey Konağı'nın açılış programına katılan Vali Kahraman açılış programında binanın yenilenerek hizmete sunulmasında emeği geçenlere teşekkür edip açılış kurdelesini keserek binada incelemelerde bulundu.

Öğretmenevi açılışının ardından İlçe Belediye Başkanlığına giderek burada İlçe Belediye Başkanı Muhlis Doğan ile görüşen Vali Kahraman ziyarette Belediye Başkanı Muhlis Doğan'dan belediye tarafından yürütülen çalışmalar ile belediyenin ihtiyaç ve sorunları hakkında brifing aldı. Brifingde ilçede hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşların hayvanları için barınak sağlanması konularına değinen ve 200 baş ve üzeri hayvana sahip üreticilere ağıl desteği verildiğini hatırlatarak ilçede tarımın gelişmesi için Valilik olarak gerekli desteğin verileceğini ifade eden Vali Kahraman'a ziyaretin sonunda İlçe Belediye Başkanı Muhlis Doğan günün anısına deri içine doldurulmuş tulum peyniri hediye etti.

İlçe Belediyesi ziyaretinin ardından İlçe Emniyet Amirliğine giden Vali Kahraman burada Kent MOBESE Sisteminde ve bina içerisinde incelemelerde bulunarak kurum yetkililerinden ilçenin asayiş durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığına giden Vali Kahraman, bina içerisindeki incelemelerinin ardından İlçe Jandarma Komutanından jandarma bölgesindeki asayiş durumu hakkında bilgi aldı.

İliç ilçe ziyaretlerinin son durağında Çöpler Köyü mevkiindeki Anagold Madenciliği de ziyaret edip burada kurum yetkilileri ile görüşerek maden ve altın üretim aşamaları ile firma tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak konuşma bulunan Vali Kahraman, Anagold Madenciliğin sosyal sorumluluk kapsamında önemli çalışmalar yaptığını belirterek hem sosyal projeler hem de bölgeye sağladığı istihdam dolayısıyla firma yetkililerine teşekkür etti. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Kahraman'dan İliç'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement