Vali Musa Çolak Şirvan İlçesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Musa Çolak Şirvan İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Musa Çolak Şirvan İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Musa Çolak gezi kapsamında gittiği Şirvan ilçesinde, "SODES projeleri, eğitim ve sosyal kalkınma çabalarına, yeni bir ufuk kazandırmıştır" dedi.

16.06.2012 16:54

Siirt Valisi Musa Çolak gezi kapsamında gittiği Şirvan ilçesinde, "SODES projeleri, eğitim ve sosyal kalkınma çabalarına, yeni bir ufuk kazandırmıştır" dedi.

Vali Musa Çolak, ilçe gezileri programı kapsamında Şirvan ilçesinde incelemelerde bulundu. Şirvan Kaymakamı Zafer Öz ve kamu kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Çolak, Şirvan ilçesinde yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında, ilçe kaymakamı Zafer Öz'den bilgi aldı. Vali Musa Çolak, Şirvan İlçesi Kültür merkezinde, Sosyal Destek Programı (SODES ) kapsamında; Şirvan Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Polis Amcam Projesi" final ve ödül töreni programına katıldı. Program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Projenin amacı ve tanıtımını içeren slayt gösteri sonunda, konuşmalar yapıldı. Vali Musa Çolak yaptığı konuşmada; "SODES projeleri, eğitim ve sosyal kalkınma çabalarına, yeni bir ufuk kazandırmıştır. GAP Eylem Planı çerçevesinde uygulanan, Sosyal Destek Programlarının en önemli amacı, bölgenin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak ile birlikte, halkımızla harmanlaşarak, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmektir" dedi.

Bu projelerin kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız arasında da işbirliğinin gelişmesine de büyük bir katkı yaptığını belirten Vali Musa Çolak, "İlimizin sosyo- ekonomik yapısına, eğitimden sağlığa, spordan kültüre, tarımdan turizme kadar, birçok alanda gelişimin sağlandığını görüyoruz. İlimizde uygulanan SODES projeleri, özellikle eğitime büyük katkı yapmıştır. Bu projeyi hayata geçiren ilçe Kaymakamlığımızı, ilçe Emniyet Amirliğimizi ve tüm proje uygulayıcılarını tebrik ediyorum" diye konuştu.

Buradaki Programda, Proje kapsamında alınan ve spor etkinliklerinde kullanılmak üzere, 18 öğrenciye bisikletleri Vali Musa Çolak ve diğer yetkililer tarafından dağıtıldı. Ödül töreni ile devam eden programda; Şirvan ilçe genelinde 8 derslikli ilköğretim okullarında okuyan 16 okul birincisi ile Şirvan Lisesi okul birincisine Kaymakamlıkça alınan 17 adet dizüstü bilgisyar, ayrıca 7 den 70'e Siirt Okuyor Kampanyasında en çok kitap okuyan 9 öğrenciye de çeşitli ödüller Vali Musa Çolak tarafından verildi.

Vali Musa Çolak ve beraberindeki heyet, Şirvan Belediyesini ziyaret etti. Belediye başkanı Necat Cellek'ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Musa Çolak, İlçe merkezinde sokaklarda yapılan, Parke yol çalışmalarını denetledi. Vali Çolak, "Şirvan ilçemizde de, TYÇP kapsamında, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Şirvan Belediyesi ile ortaklaşa yürütükleri çalışmalar sonucunda, cadde ve sokaklar parke taşı ile döşenerek, ilçenin alt yapı hizmetlerine önemli katkılar verilerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunulduğunu belirtti.

Siirt Valisi Musa Çolak Şirvan ilçesindeki incelemelerinin ardından, İlçe merkezindeki esnafları tek tek gezerek, kendilerini ziyaret etti. Esnafların dert ve sıkıntılarını dinleyen Vali Musa Çolak, ziyaretlerinin en önemli ayağının vatandaşları ziyaret ederek, kendilerinin talep ve isteklerini, kendi ağızlarından dinlemek ve sorunlara mahallinde çözüm bulmak olduğunu belirtti.

Vali Çolak'ın Kurtalan İlçe ziyaret programına, yatırımcı il müdürleri eşlik etti. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Musa Çolak Şirvan İlçesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement