Vali Öz, Uzungöl'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Öz, Uzungöl'de İncelemelerde Bulundu

Vali Öz, Uzungöl\'de İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, turizm merkezi Uzungöl'de incelemelerde bulundu.
Çaykara ilçesi Uzungöl belesinde temaslarda bulunan Vali Öz, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat...

18.11.2013 10:36

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, turizm merkezi Uzungöl'de incelemelerde bulundu.

Çaykara ilçesi Uzungöl belesinde temaslarda bulunan Vali Öz, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül ile Uzungöl Belediyesi'nde bir toplantı yaptı. Belde Belediye Başkanı Abdullah Aygün'den belde sorunları hakkında bilgi alan Vali Öz, "Uzungöl'de imarla ilgili bazı sıkıntılar var. Koruma imar planıyla ilgili sürecin uzun sürmesi ile ilgili bazı sıkıntılar oluştu. Ancak önümüzdeki günlerde imar planının onaylanmasını bekliyoruz. Bu gerçekleşirse önemli bir mesafe alırız. İmar planının onaylanmamasından dolayı önceki imar planıyla uyumlu, uyumsuz yapılaşmalar oldu. Zaman zaman mühürlemeler ve durdurmalar oldu. Bütün bunlara rağmen yapılanlar oldu. Yeni imar planımız onaylandıktan sonra ona uygun olanlarla beraber çalışmaya devam ederiz" dedi.

"Önümüzdeki süreçte daha sağlıklı bir yapılanmanın olacağını öngörüyoruz. Bizim uygulamadaki temel amacımız ve düşüncemiz Uzungöl'ü korumaktır" diyen Vali Öz "Uzungöl'ü koruyalım. Geleceğe muhafazalı bir şekilde saklayalım. Yoksa Uzungöl'ü öldürürsek, bitirirsek burası terk edilmiş harabe bir memleket haline gelir. İnsanlar buraya neden geliyor? Doğal güzelliğinden, havasından, suyundan ve çevresindeki yaylalardan, yeşilinden, ormanından etkilenerek buraya geliyorlar. Onun için bunlara mümkün olduğunca zarar vermememiz lazım. Özellikle geleneksel mimarimizi, yöresel mimarimizi korumamız lazım. Geçmişte yapılan hataların telafisi için ufak çaplı düzeltme yönlü güzel çalışmalar var. Burada yaşayan insanlarımız da destek olurlarsa çok daha güzel bir sonuç elde ederiz" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"

Vali Abdil Celil Öz, imar boşluğundan dolayı zaman zaman davalık olaylar olduğunu hatırlatarak "Önümüzdeki süreçte imar planına uygun hale dönüştürerek bu sıkıntıyı ve uyumsuzluğu en aza indirebiliriz. Bunun yanında hem gönül etrafıyla ilgili hem de Haldizen Vadisiyle ilgili farklı proje ve çalışmalar var. Buraların daha yaşanılabilir hale gelmesi için gayret ediyoruz. Burayı çok fazla suni yapılaşmalara boğmadan yeşilini ve doğal yapısını muhafaza ederek daha ulaşılabilir hale getirme düşüncemiz var. Temel yaklaşımımız gölün etrafında insanların yaya olarak gezebilecekleri güzel bir sistem oluşturabilmektir. Bu konuda vatandaşlarımızın anlayış göstermesini bekliyoruz. Kıyı kenar çizgisinde vatandaşlarımız da destek verirlerse gölün etrafında 360 derece gezilebilecek bir alanı hep birlikte oluşturabiliriz. Camimizle ilgili çalışmalar yürüyor. Uzungöl'deki küçük de olsa yapılan her uygunsuz yapı görüntüyü bozuyor. Buna müsaade etmememiz lazım. Kur'an kursumuzla ilgili çalışmamız var. Onay aşamasında olan imar planımıza uygun olup olmadığını bakıp imara uygun bir şekilde sürdürülmesi için ortak çalışma kararı aldık. Bölgeye olumsuzluk getirmesin istiyoruz. Yapılacak olan tüm binalarda bu hassasiyeti gözetiyoruz. Sağlıkla, ulaşımla ilgili çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

"YER TARİFESİNDEN, TEMİZLİĞİNE KADAR HER ŞEYİ DENETLEYECEĞİZ"

Uzungöl'e gelen turistlerin en iyi şekilde ağırlanmasını isteyen Vali Öz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu işin uzun vadeli olması için hepimizin sorumluluk düşüyor. Herkes işini düzgün yapacak. Yer tarifesinden, temizliğine kadar her şeyi denetleyeceğiz. Tüm kurumlarımızla birlikte gözümüz buranın üzerinde olacak. Burayı sıkı takip edeceğiz. Buraya gelen turist bir defa gelip de sonra gelmemezlik yaparsa çok kayba uğrarız. Trabzon bunun acısını geçmişte yaşadı. 1990'larda yoğun bir turist akınından sonra yaşanan olumsuzluklarla beraber geriye gidişi yaşadı. Bir daha burada geriye gidişi yaşamak istemiyoruz, yaşamamız lazım. Onun için de herkese düşen görevler ve sorumluluklar var. Buraya gelen ziyaretçilerimizi en iyi şekilde zaman geçirip dönmelerini sağlayacağız. Bu değerimizi koruyarak geleceğe taşımamız lazım." Vali Öz, toplantının ardından Uzungöl beldesi sakinleri ile görüşerek sorunlarını dinlerken, daha sonra beraberindekilerle Uzungöl'ün çevresini gezerek burada yapılmakta olan çalışmaları yerinde inceledi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Öz, Uzungöl'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement