Vali Yardımcısı Türköz Sigara Denetiminde - Son Dakika
Yerel

Vali Yardımcısı Türköz Sigara Denetiminde

Vali Yardımcısı Türköz Sigara Denetiminde

Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, kendisinin de katıldığı denetim ekipleri ile birlikte tütün denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

08.11.2012 16:43

Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, kendisinin de katıldığı denetim ekipleri ile birlikte tütün denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Erzincan'da geçtiğimiz haftalarda tütün denetim ekiplerine katılan Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, çok geçmeden ikinci bir denetimde yine başı çekti. Geçtiğimiz gün öğlen sonrası Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Halk Sağlığı Müdürü Uzm Dr. Gülşen Polat, Tütün Denetim Ekipleri ile il merkezimizde denetimlerde bulundular. Denetimlerde işletme içerisinde sigara içen 11 kişiye 82 TL, tütün tüketimine izin veren toplam 5 işletmeye bin 120 TL ile 5 bin TL arasında değişen cezalar kesildi. Yine tütün tüketimine izin veren 4 işletme de uyarıldı. Dumansız bir Erzincan için özellikle kış aylarına girdiğimiz bu günlerde denetimlerin daha da sıklaştırılacağının, bu şekilde hem sigara içmeyen vatandaşlarımızın sağlığının korunacağı hem de sigara tüketimine izin vermeyen işletmelerin haksız rekabete uğramalarının önüne geçilmesinin amaçlandığını söyleyen Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Kesilen cezalara rağmen tütün tüketimine izin veren işletmelere bir sonraki denetimde ihlal söz konusu ise cezanın bir önceki cezaya göre 2 kat arttırılacağı uyarısını yaptı. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürü Uzm Dr Gülşen Polat il merkezinde görev yapan tütün denetleme ekiplerinin sayısının 2 den 8'e yükseltildiğine dikkat çekerek artık denetimlerin akşam saatlerinde ve hafta sonlarında da yapılacağını bildirdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yardımcısı Türköz Sigara Denetiminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement