Vekil Önen: Söz Verdiğimiz Yatırımları Gerçekleştiriyoruz - Son Dakika
Yerel

Vekil Önen: Söz Verdiğimiz Yatırımları Gerçekleştiriyoruz

Vekil Önen: Söz Verdiğimiz Yatırımları Gerçekleştiriyoruz

AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden A. Emin Önen, '4 yılda 400 proje' vaatleri içerisinde yer alan ve Kültür-Turizm yatırımlarının mutlaka gerçekleştirileceğini söyledi.

21.11.2013 12:12

Şanlıurfa genelindeki Kültür-Turizm çalışmalarının titizlikle sürdürüleceğini ve düzenli olarak takip edileceğini belirten Vekil Önen, "Göbeklitepe Çevre Düzenlemesi ihaleye çıkarıldı. Hali hazırda Göbeklitepe'de çelik konstrüksiyon üzeri mebran çatı için çalışmaların yapıldı. Çelik konstrüksiyon çatı yapımında stellerin zarar görmemesi için alt koruma olan ahşap çatı yapımı da tamamlandı. Bilindiği gibi; Göbeklitepe'de İl Özel İdaresi imkânlarıyla bir karşılama merkezinin daha önce yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca satış mağazaları, seyir terasları, güvenlik kulübeleri, ahşap traversden yürüme yolları yapılarak, belirtilen bu alanların tamamının 2014 yılı içerisinde faaliyete geçeceği planlanmıştır" dedi.

BİRECİK KALESİ'NDE RESTORASYON YAPILACAK
Birecik Kalesi Restorasyonu için çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı Gaziantep Rölove ve Anıtlar Müdürlüğünce ihaleye çıkarıldığını da sözlerine ekleyen Vekil Önen, kale içinde yapılacak restorasyon uygulaması işinin ayakta kalan duvarların korunmasına yönelik olduğunu söyledi.

İl merkezindeki bir takım çalışmaları da değerlendiren Önen şu ifadelerine yer verdi: "Eski Urfa evleri ve sokaklarının iyileştirilmesindeki amaç; Dünya'nın en eski kenti olan Şanlıurfa merkezde Sur içinde bulunan ve 14 mahalleyi kapsayan tarihi dokunun korunarak turizme kazandırılıp turizm alanında istihdam edilebilirliliği artırmak ve tescilli 12 evden oluşan ve kültür adası olarak bilinen tarihi dokusu bozulmamış alanı kamulaştırarak turizme kazandırmaktır. Projenin toplam bütçesi 21 Milyon 21 Bin TL olarak belirlenmiş olup 2010 yılında 10 Milyon 878 Bin 200 TL gönderilmiştir. Çalışmaların tamamlanmasına kadar desteklenecektir" diye konuştu.

20 Kasım - 24 Kasım 2013 tarihleri arasında kent temasları sırasında devam eden çalışmaları inceleyecek olan Vekil Önen, tarihe ve turizme büyük önem verdiklerini dile getirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Vekil Önen: Söz Verdiğimiz Yatırımları Gerçekleştiriyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement