Yalova'da 26 Yıldır Devam Eden Gelenek - Son Dakika
Yerel

Yalova'da 26 Yıldır Devam Eden Gelenek

Yalova\'da 26 Yıldır Devam Eden Gelenek

Yalova’da Hacı Hayriye Hanım Vakfı tarafından 26 yıldır her Ramazan ayında devam eden yemek dağıtım geleneği bu yıl da sürerken, her gün bin 50 kişiye 4 kap sıcak yemek dağıtılıyor.

13.06.2016 14:56

Yalova'da Hacı Hayriye Hanım Vakfı tarafından 26 yıldır her Ramazan ayında devam eden yemek dağıtım geleneği bu yıl da sürerken, her gün bin 50 kişiye 4 kap sıcak yemek dağıtılıyor.

Hacı Hayriye Hanım'ın ilke edindiği hayır işlerini oğulları ve torunları sürdürüyor. Hacı Hayriye Hanım Camisinin altında oluşturulan bölümde bu Ramazan ayında da yardıma muhtaç olan vatandaşlara yemek dağıtılıyor. 26. yılına giren gelenek hakkında bilgi veren Hacı Hayriye Hanımın torunlarından İlker Kaya, "İsmet dayım 26 seneden beri bu işin başındaydı. Ölümü bizi çok sarstı. Geçen sene öleceğini anlamış gibi beni çekip bir vasiyette bulundu; "Bu işe başladık. Allah geçinden versin, hepimiz faniyiz. Bir gün biz de göçüp gideceğiz. Vasiyet ediyorum. Bu işin başında sen olacaksın. Senden sonra da bu işin başında oğlun olacak" dedi. Onu kısa bir süre önce kaybettik. Yokluğunu çok hissediyoruz. Onun açığını kapatmak için ekibe takviye yaptık. Şu anda yemek dağıtımını 8 kişilik bir ekiple gerçekleştiriyoruz. Yemek dağıtımını öğlen namazından sonra yapıyoruz. "Fişim yok yemek vermezler" diye düşünenler olduğunu duyduğumuzdan bu yıl fiş dağıtımı gerçekleştirmedik. Günde 4 kap yemek dağıtımı yapılıyor. Çorba, etli bir yemek, pilav ve hoşaf veriliyor. Ayrıca 3 binin üzerinde de ekmek dağıtılıyor. Her cuma günü ise helva kavurup dağıtıyoruz. Şu anda toplamda bin 50 kişiye her gün yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor. Ailesi kalabalık olanlara da fazladan yemek veriyoruz" dedi.

YEMEKLER YAŞLILARIN EVLERİNE KADAR GÖTÜRÜLÜYOR

Yemek alamayacak kadar yaşlı, ya da engelli olan vatandaşları da tespit ettirip yemeklerini ayaklarına kadar götürdüklerini vurgulayan Kaya, "Diğer yandan buraya gelip yemek alamayacak durumda olan yardıma muhtaç vatandaşları da muhtarlar vasıtası ile tespit ederek ayaklarına kadar yemek götürmeyi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

HAYIRSEVERLERDEN DESTEK GELİYOR

Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik 26 yıldır sürdürülen bu hayır işine hayırseverlerden de destek geliyor. Bir çok hayırsever yemek yapılarak dağıtılması amacıyla gıda desteği sağlıyor. Hacı Hayriye Hanımın torunlarından İlker Kaya, bu konuyla ilgili ise, "Hayırsever vatandaşlar da bu konuda çok duyarlılar. Kimliğini dahi bilmediğimiz insanlar yemek yapılması için et, un, bakliyat, şeker gönderiyor. Bazı vatandaşlar gelip ölen yakınlarının hayrına bir günlük yemeği karşılamak istiyorlar. Bu konuda inanılmaz bir yardımlaşmaya da şahit olmak bizleri daha da çok mutlu ediyor" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da 26 Yıldır Devam Eden Gelenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement