Yalova'da Yaşayan Çeçen Mültecilerin Kira Sıkıntı - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Yaşayan Çeçen Mültecilerin Kira Sıkıntı

Yalova\'da Yaşayan Çeçen Mültecilerin Kira Sıkıntı

Yalova'da yaşayan ve devlet tarafından kiraları ödenen Çeçen mülteciler, kiraların kesilmesi nedeniyle Yalova Valiliği'ne gitti.

07.03.2014 14:06

Yalova'da yaşayan ve devlet tarafından kiraları ödenen Çeçen mülteciler, kiraların kesildiği iddiasıyla Yalova Valiliği'ne gitti.

Bir grup Çeçen Mülteci Valilik bahçesine giderek Vali Esengül Civelek ile görüşmek istedi. Bir süre bekletilen mülteciler ardından Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ile görüştürüldü.

Devlet tarafından kira ücretlerinin kesildiğini iddia eden mülteciler mağdur olduklarını öne sürdüler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen Mutlu, Çağdaş Yaşam Prefabrikleri'nde kaldıklarını, daha sonra valiliğin yardımıyla kiraya çıktıklarını beliterek, "Yalova'da 75 Çeçen ailesi  var. Bunlardan 40 aileye vatandaşlık verildi. Kiralarımız kesildi. Bu nedenle zor durumdayız. Çoğunluğumuz Türkçe bile bilmiyor. İşe giremiyor. İş imkanı sağlansa kiraya da ihtiyaç duyulmayacak. Bu konuda yetkilerden destek istiyoruz. Kiramızı ödeyemezsek bizi dışarı atacaklar. Çadırda mı yaşayacağız."

Çeçenler, Emniyet Müdürü Yüksel ile görüştükten sonra emniyetten ayrıldılar. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da Yaşayan Çeçen Mültecilerin Kira Sıkıntı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement