Yalova'da Yıl Sonuna Kadar 115 Bin Ağaç Dikilecek - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Yıl Sonuna Kadar 115 Bin Ağaç Dikilecek

Yalova\'da Yıl Sonuna Kadar 115 Bin Ağaç Dikilecek

Yalova Valisi Esengül Civelek, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Soğucak mevkiinde düzenlenen ağaç dikim kampanyasına katılarak fidan dikti.

18.12.2013 15:44

Yalova Valisi Esengül Civelek, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Soğucak mevkiinde düzenlenen ağaç dikim kampanyasına katılarak fidan dikti. İlk fidanı bir çocukla birlikte toprakla buluşturan Civelek, Yalova'da 2013 yılı sonuna kadar 115 bin ağaç dikileceğini söyledi.

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Bursa yolunda Soğucak mevkiinde ağaç dikim kampanyası düzenlendi. TEMA üyeleri ve çevrecilerin ilgi gösterdiği kampanyaya Yalova Valisi Esengül Civelek ve Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel de katıldı. Yalova'nın yıl sonuna kadar hedeflediği ağaç dikim rakamını açıklayan Vali Civelek, "Burada ilimizin doğal yapısına katkı sağlayacak bu projeden dolayı Orman İşletmesi'ne teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu ağaçlandırma faaliyetimiz Bursa'dan şehrimize girişte bu ilin çehresini de daha güzel kılacaktır. Biz doğa ve ağaç konusunda çok hassas bir iliz. Bunu, ilimizin yüzde 60'ı ormanlarla kaplı olmasına rağmen halen süren ağaç dikme kampanyalarıyla da ortaya koyuyoruz. Şu ana kadar Yalova'da 11 bin ağaç dikildi. Bu rakamın 2013 yılı sonuna kadar 115 bine ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Civelek, kampanyanın ilk fidanını Berrin Çalışkan isimli kız çocuğu ile birlikte dikti. Bursa yolu üzerine 2 bin 500, Çınarcık yolu üzerine 7 bin olmak üzere değişik çeşitlerde toplam 9 bin 500 adet fidan dikilecek. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Yıl Sonuna Kadar 115 Bin Ağaç Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement