Yatılı Kur'an Kursu Yapımı Hayırseverlerin Yardımlarını Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Yatılı Kur'an Kursu Yapımı Hayırseverlerin Yardımlarını Bekliyor

Yatılı Kur\'an Kursu Yapımı Hayırseverlerin Yardımlarını Bekliyor

Geçen yıl Ekim ayında törenle temeli atılan Seyyid Ahmed Bedevi Siirt Yatılı Kur’an Kursu ve Cami yapımının tamamlanması için hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

04.02.2014 15:49

Geçen yıl Ekim ayında törenle temeli atılan Seyyid Ahmed Bedevi Siirt Yatılı Kur'an Kursu ve Cami yapımının tamamlanması için hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Siirt- Kurtalan karayolu üzerinde inşaatı devam eden kurs binası ve cami hakkında bilgi veren Seyyid Ahmed Bedevi'nin torunu ve aynı zamanda Kur'an kursu eğiticisi Müderris Abdurrahim Baskın, kursun 2 bin metrekare arsa üzerinde 700 metrekare olarak yapıldığını söyledi. Yatılı kuran kursu ve cami yapımının tamamlanması için hayırseverlerden destek beklediklerini belirten Baskın, "Binamız bodrum katı ile birlikte 5 kattan oluşuyor. 3. Kat yatakhane ve çamaşırhane, 4. Kat mutfak, yemekhane, mescit, 5. katın ise konferans salonu olarak planlandı. Arapça, Hafızlık, sarf nahiv, fıkıh, hadis, tefsir ders kitaplarının okutulacağını kuran kursunda klasik medrese ilimlerinin yanında beşeri ve fenni ilimler de öğretilecektir. Öğrenciler halk ile daha rahat iletişime geçilmesini sağlamak için kurs öğrencilerine farklı bir ufuk da kazandırmayı hedefliyoruz. Yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin, bizimle iletişme geçerek desteklerini bekliyoruz" dedi.

Baskın, yapılacak yardımların Seyyid Ahmed Bedevi Yatılı Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nde kayıt altına alınacağını sözlerine ekledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yatılı Kur'an Kursu Yapımı Hayırseverlerin Yardımlarını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement