Yenice Hazreti Ömer Camii Törenle İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yenice Hazreti Ömer Camii Törenle İbadete Açıldı

Yenice Hazreti Ömer Camii Törenle İbadete Açıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinin Yenice Beldesi'nde yapımı tamamlanan Hazreti Ömer Camii törenle hizmete açıldı.

16.02.2014 12:39

Bursa'nın İnegöl ilçesinin Yenice Beldesi'nde yapımı tamamlanan Hazreti Ömer Camii törenle hizmete açıldı.

Hazreti Ömer Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde, hayırseverlerin, Yenice Belediyesi'nin ve catandaşların desteği ile cami bir yıl içinde ibadete açıldı. 600 kişi kapasiteli caminin ilk namazını İnegöl İlçe Müftüsü Bayram Canbey kıldırdı. Törene İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Hazreti Ömer Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü Kutluca, "Camilerimiz nefes aldığımız dost evi, omuzlarımızın birbirine değdiği birlik yuvası, fakir fukara, çaresiz insanların çaresi zenginle fakirin, yönetenle yönetilenin, bütünleştiği bir insanlık evidir. Hedefi ve gayesi olmayanlar ömürlerini boşa geçirip, ziyana uğrayanlardır. Cami yaptık görevimiz bitti demeyerek, bu minarelerden günde 5 defa okunan ezana davet ederek, cemaat olmaya devam edelim" dedi.

Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu ise, "2011 yılında dernek başkanımızla yaptığımız mütalaa ile dernek kurma kararı alındı. Bu süreçten sonra 'pamuk eller cebe' dedik. Caminin tamamının yapım maliyeti 650 bin lira. Hayırseverlerimizden destekler aldık. 400 bin lirası hayırseverlerden, 250 bin liralık kısmı da dernek yönetiminin çalışmaları neticesinde temin edildi. Dinlenme parkını, yollarını belediye olarak biz yaptık. Toplamda 612 metrekarelik kapalı alanı var. 14 ay gibi kısa sürede camimizin yapımı tamamlandı" diye konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Camiler, cemaatin toplandığı yerler. Cenab-ı Hak bizi günde 5 sefer çağırıyor. Bu mekan da gerçekten güzel olmuş. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Camilerde şu hatalar yapılıyor. Cami bahçesinde bulunan boş alana hemen imam evi konduralım, çay ocağı yapalım. Bana göre camilerin etrafını açık bırakmak lazım" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardında dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılışı yapılan cami, Müftü Bayram Canbey'in kıldırdığı ilk namaz ile hizmet vermeye başladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenice Hazreti Ömer Camii Törenle İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement