Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

Memur Sen İzmir İl Başkanı Şenocak: "30 Mart yerel seçimleri, hem Türkiye hem de İzmir açısından bir milat olacak" AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: "Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi Türk siyasi hayatında belki de dönüm noktası olacaktır.

08.02.2014 16:45

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, "30 Mart yerel seçimleri, hem Türkiye hem de İzmir açısından bir milat olacak" dedi.

Memur-Sen'den yapılan açıklamaya göre, sendikanın düzenlediği Genişletilmiş Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Şenocak, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Sendika olarak Türkiye'de yaşanan gelişmelerle ilgili sorumluluklarının olduğunu dile getiren Şenocak, "Sivil toplum kuruluşu olarak bunlara değinmemiz gerekiyor. Türkiye'de 10 yıl önce sabah-akşam irtica konuşuluyordu. İrtica geriye doğru gitmekti ama Türkiye son 10 yılda ekonomi, bilim, teknoloji gibi birçok alanda çağ atladı. Yani irtica diye itham edilen kadrolar Türkiye'ye çağ atlattı" ifadelerini kullandı.

Şenocak, şunları kaydetti:

"Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olmak için bir hedef koyup ve bu yoldaki projelerini adım adım uygulamaya başlamışken önce Gezi olayları şimdi ise yolsuzluk operasyonu ile bunun önünü tıkamaya çalışıyorlar. Türkiye son 10 yılda çağ atlamışken nasıl olur da yolsuzluklarla bu çağ atlamayı gerçekleştirebilir? Bizim bunu sorgulamamız gerekiyor. 30 Mart yerel seçimleri, hem Türkiye hem de İzmir açısından bir milat olacak."

Divan kurulu toplantısına katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da her cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi birtakım oyunların tezgahlandığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Sahneye konulmak istenen oyunların bir yenisi bu dönemde de tezgahlanmaya başlandı. Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına seçilmesinden önce '27 Nisan e-muhtıra' olayının gündeme getirilmesi. Türkiye'de halktan gelen birinin cumhurbaşkanı olmasının önüne engeller konulmak isteniyor. 30 Mart'ta yapılacak seçimler bu açıdan çok önemlidir. Haziran ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi Türk siyasi hayatında belki de dönüm noktası olacaktır. Çünkü ilk defa bu halk kendi Cumhurbaşkanını kendi oylarıyla seçecektir. Bunu engellemek için yapılan tezgahların da farkına varmalıyız."

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de Türkiye'nin artık eskisi gibi olmayacağını ifade ederek, "30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bazı güçler engeller koymaya devam edecekler. 30 Mart seçimlerinde Türkiye'nin gelecekteki durumu belirlenecek" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement