Yerel Yönetime Kanan Maşuklu Bin Pişman! - Son Dakika
Yerel

Yerel Yönetime Kanan Maşuklu Bin Pişman!

Yerel Yönetime Kanan Maşuklu Bin Pişman!

Urfa'da yerel yönetimlerin ulaşım hattı sözlerine kanarak Maşuk bölgesine taşınan aileler, ulaşım hattının tahsis edilmemesiyle cezaevi hayatı yaşar hale geldi.

08.04.2014 13:49

Şanlıurfa'da konut sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturacağı tahmin edilen ve binlerce daire inşaatının devam ettiği Maşuk'a ilk taşınan aileler, yetkililere sitemkâr. İlk olarak 400'e yakın ailenin taşındığı Maşuk'ta yetkililerin söz vermesine rağmen bölge için ulaşım hattı tahsis edilmemesi bölgenin şehir merkezi ile bağlantısını tamamen kopardı.

Semt sakinleri devletin böylesine dev bir yatırımına karşılık yerel yönetimlerin ulaşım sorununu çözememesini 'vurdum duymazlık' olarak niteledi. Maşuk'a ilk taşının aileler, "Biz buraya gelmeden hemen önce 10 adet minibüsün ulaşımı sağlayacağı sözünü aldık. Ama taşınmamızdan 4 ay gibi bir süre geçmesine rağmen hala şehir merkezine gidebileceğimiz bir hat verilmedi. Seçimin sona ermesi ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden ricamız bu sorunu çözmeleridir. Aksi takdirde çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. Şahsi aracı olmayan aileler için Maşuk şimdilik açık hava bir cezaevinden ibarettir. Oysa ki zaten buraya gelenler alt gelir grubunda olan vatandaşlar. Tümünün de aracının olması beklenemez. Özellikle yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'ten bu soruna duyarlı olmasını talep ediyoruz" diye konuştular.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yerel Yönetime Kanan Maşuklu Bin Pişman! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement