Sarıkamış'ta Yorgun Düşen Yaban Kazı, Korumaya Alındı - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta Yorgun Düşen Yaban Kazı, Korumaya Alındı

Sarıkamış\'ta Yorgun Düşen Yaban Kazı, Korumaya Alındı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde göç yolunda yorgun düşerek uçamayan yaban kazı, tedavisi yapılmak üzere yetkililere teslim edildi.

02.12.2014 14:50  Güncelleme: 15:09

Sarıkamış ilçesinde göç yolunda yorgun düşen ve uçamayan yaban kazının tedavisi yapılacak.

İnönü Mahallesi'nde yaşayan Seher Aslan (62), evinin bahçesinde uçamayan yaban kazını görünce kümesine koyarak muhafaza altına aldı. Aslan, kazı doyurduktan sonra Sarıkamış Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere teslim etti.

Orman İşletmesi İl Müdürü Murat Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçmen kuşların bu mevsimde bölgeden göç ettikleri esnada soğuk ve yağışlı havadan dolayı yorgun düşebileceklerini söyledi.

Vatandaşların özellikle bu aylarda yaban hayatına karşı daha duyarlı olması gerektiğini belirten Doğanay, şöyle devam etti:

"Sarıkamış'ta bir vatandaşımızın bahçesine inen yaban kazı, vatandaşlar tarafından muhafaza altına alınmış, ardından beslendikten sonra doğal ortama bırakılmış ancak yaban kazının uçamadığı anlaşılınca, Sarıkamış'ta bulunan ekiplerimize teslim edilmiştir. Burada yapılan kontrollerin ardından Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Yaban hayatına karşı sorumlu ve duyarlı davranan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Yaban kazı, gerekli bakım işlemlerinin tamamlanmasından sonra doğal ortamına bırakılacak. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta Yorgun Düşen Yaban Kazı, Korumaya Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement