Yük Kamyonetinden Tarihi Eser Çıktı - Son Dakika
Yerel

Yük Kamyonetinden Tarihi Eser Çıktı

Yük Kamyonetinden Tarihi Eser Çıktı

Tekirdağ'da polis, yurt dışına kaçırılmak istenen 15'nci yüzyıla ait olduğu tahmin edilen, üzerinde Hz.İsa ile Hz. Meryem'in tasvirleri bulunan gümüş işlemeli ikon ele geçirdi

12.01.2011 17:55

15'nci yüzyıla ait olduğu tahmin edilen, üzerinde Hz.İsa ile Hz. Meryem'in tasvirleri bulunan gümüş işlemeli ikon ele geçirildi

Tekirdağ'da polis, yurt dışına kaçırılmak istenen 15'nci yüzyıla ait olduğu tahmin edilen, üzerinde Hz.İsa ile Hz. Meryem'in tasvirleri bulunan gümüş işlemeli ikon ele geçirdi. Tarihi eseri yük kamyoneti ile kaçırmaya çalışan sürücü Ramazan Duran, gözaltına alındı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi Şubesi ekipleri, İstanbul'dan alınan bir tarihi eserin yurt dışına Tekirdağ üzerinden kaçırılacağı ihbarı ile harekete geçti. Ramazan Duran'ın kullandığı 34 YJ 2580 plakalı kamyonet şehir girişindeki Maxi kavşağında durduruldu. Kamyonette yapılan aramada battaniyelere sarılmış olarak 1.5 metre boyunda 1 metre genişliğinde üzerinde rahip resmi olan ve her iki omuzlarında Hz. İsa ile Hz. Meryem'in tasvirleri bulunan bir İkon bulundu. Üzeri özel gümüş işlemeli ve ahşap çerçeveli İkon'un 15'nci yüzyıla ait olduğu tahmin ediliyor. Gümüş işlemeli İkon ile ilgili olarak kamyonet sürücüsü Ramazan Duran, gözaltına alındı.

Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, gazetecilere ele geçirilen tarihi eserin yurt dışına kaçırılmak istendiğini söyledi. Kamyonet sürücüsü ifadesi alınmak üzere Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gümüş işlemeli İkon, Tekirdağ Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Yük Kamyonetinden Tarihi Eser Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement