Zeytinlik Köyü Gençlik Kültür Dayanışma Derneği Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Zeytinlik Köyü Gençlik Kültür Dayanışma Derneği Kuruldu

Zeytinlik Köyü Gençlik Kültür Dayanışma Derneği Kuruldu

Artvin'de, sular altında kalan köylerindeki gelenek, görenek, örf, adet ve kültürünün yaşatılması amacıyla kurulan dernek açıldı.

03.08.2014 18:04

Artvin'de, sular altında kalan Zeytinlik (Sirya) ve çevre köylerindeki gelenek, görenek, örf,  adet ve kültürünün yaşatılması amacıyla kurulan Zeytinlik Köyü Gençlik Kültür Dayanışma Derneğinin açılışı yapıldı.

Artvin İnönü Caddesi'ndeki bir iş merkezinin 4. katında bulunan ve başkanlığını Erdoğan Demirci'nin yaptığı Zeytinlik Köyü Gençlik Kültür Dayanışma Derneği ve Lokalinin açılışına, Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tolga Gül, Artvin'den ve diğer ilerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Demirci, burada yaptığı konuşmada, sular altında kalarak yok olan Zeytinlik, Oruçlu ve çevre köylerindeki kültürün yok olmaması ve yaşatılması amacıyla bu derneği kurduklarını anlatarak, "Köylerimizin asırlardan beri süre gelen bir yaşam tarzı kültürü var. Sirya ve pek çok çevre köy yapılan baraj nedeniyle sular altında kaldı. Köylerimizi ata topraklarımızı kaybettik ama kültürümüzü geleneğimizi ilelebet yaşatacağız" diye konuştu.

Çağal ise Sirya'nın kendine has çok güzel bir kültürü olduğunu ifade ederek, "Hem uygar, hem laik, hem demokrat bir yapıya sahip olan Sirya ve çevresindeki köylerin, gelenek görenek ve kültürlerini yaşatmak için bu derneği kurmaları gerçekten çok güzel bir girişim. Bu dernek vasıtasıyla bu köylerimizin kültürü kaybolmayacak ve gelecek kuşaklara devredilecektir" dedi.

?Konuşmaların ardından Demirci ve Çağal kurdele keserek derneğin açılışını yaptı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zeytinlik Köyü Gençlik Kültür Dayanışma Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement