Ziraat Mühendisleri Oda Yapısını Güçlendirmek İstiyor - Son Dakika
Yerel

Ziraat Mühendisleri Oda Yapısını Güçlendirmek İstiyor

Ziraat Mühendisleri Oda Yapısını Güçlendirmek İstiyor

Ziraat Mühendisleri Odasının önümüzdeki ay gerçekleştirilecek genel kuruluna Erdal Eroğlu başkanlığındaki Ziraat Mülendisleri Platformu'da aday oldu.

02.11.2013 10:04

Ziraat Mühendisleri Odasının önümüzdeki ay gerçekleştirilecek genel kuruluna Erdal Eroğlu başkanlığındaki Ziraat Mülendisleri Platformu'da aday oldu.

Platformu üyeleri İHA ziyaretinde, 2009 yılında kayıtlı bin 584 üyenin bugün bin 600 civarında seyretmesinin oda çatısı altında Ziraatçilerin toplanmadığını gösterdiğini söylediler. Ziraat mühendislerinin yeni düzenlemeler ile birçok yerde görev alma ve iş bulma imkanı olmasına rağmen, gerekli eğitimler için odanın ekstra ücret talep etmeyi sürdürdüğüne işaret eden Başkan Adayı Erdal Eroğlu, "HACCEP gıda güvenliğinden, bir çok işletmede mecburi olan ziraat mühendisi bulundurulmasına kadar olan işlerde malesef oda üyelerine sahip çıkmıyor. Bu yüzden de genel kurul geçen seçimde tek listeli olarak birkaç yüz kişinin katılımı ile yapıldı. Biz Bursa'da bugün 5 bine yakın ziraat mühendisi bulunduğunu düşünmemize rağmen odadan henüz alamadığımız üye kaydının 2 bin civarında olduğunu görmek bu meslek mensuplarını üzüyor. Öncelikle odanın kurumsal yapısını güçlendirerek mesleğe yeni katılanlara ufuk ve morel sağlayacağız. Odaya kendi istekleri ile üye olmalarını sağlayacak ücretsiz eğitimler vereceğiz. Odanın gücünü kamuoyu nezdinde kullanıp, sözleşme üzerinde kalan mecburiyetleri, gerçek uygulamaya geçireceğiz. Bazı üyelerimize iş imkanları açacak birçok proje geliştirip, devletin uygulamalarında ziraat mühendizlerinin daha fazla yer almalarını sağlayacağız" dedi.

Gıda üretiminin stratejik bir alan olduğuna dikkat çeken Ziraat Mühendisleri Platformu Başkanı Erdal Eroğlu, "Dondurulmuş gıdanın yüzde 65 i Bursa'da üretiliyor. Türkiye'nin sebze ve meyva ihracatının yüzde 60'ı Bursa'dan yapılıyor. 2014 de Bursa'da starter kültür merkezi kurma konusunda yatırım kararı hükümet tarafından alındı. Artık odamızın 40-50 kişi ile yapılan genel kurulları yerine, mesleğine sahip çıkan gençlerin katılımı ile kongre yapmak istiyoruz. Geçen seçimde 700 den fazla üyenin haberi olmadı. Bu keşmekeşliğe son verebilmek içinde odadan en demokratik hak olarak mevcut üye listesini talep etmemize rağmen alamıyoruz. Gezi olayları gibi çeşitli eylemlere Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi araç kaldırırken, hiçbir mesleki toplantı için odanın organizasyon yapmamasını da anlamakta güçlük çekiyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ziraat Mühendisleri Oda Yapısını Güçlendirmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement