Zonguldak'da 'Dünya Kadınlar Günü' Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'da 'Dünya Kadınlar Günü' Etkinlikleri

Zonguldak\'da \'Dünya Kadınlar Günü\' Etkinlikleri

Zonguldak'ta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Merkezi (BKM) tarafından resim sergisi düzenlendi.

07.03.2014 15:29

Zonguldak'ta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Merkezi (BKM) tarafından resim sergisi düzenlendi.

BKM'de açılan yağlı boya, karakalem çalışmaları, hat, minyatür ve ebru, resim sanatı sergisine, BKM Müdürü Abdullah Bakır, hocalar, kursiyerler ve davetliler katıldı. Sergi açılışında konuşma yapan BKM Müdürü Abdullah Bakır, "Kadınımız her yerde emekçidir. Kadın bizlerin arkasındaki en büyük güçtür. Zaten bir erkeği de önce erkek yapan kendi eşidir. Onun için kadınlarımız, annelerimiz, eşimiz gerçekten onlar olmazsa bu hayatta, erkekler de olmaz. Biz kadınlarımızı, annelerimizi, eşlerimizi çok seviyoruz. Belediye Kültür Merkezi olarak burada yaptığımız çalışmalardan sergi açmayı istedik. Burada yağlı boya, karakalem çalışmaları, hat, minyatür ve ebru, resim sanatı sergimizi açtık. Genelde biz bunu 21 Haziran'da festival zamanı ya da Zonguldak'ın kurtuluşunda açıyorduk ama 8 Mart'ta böyle özel bir günde sergi açalım istedik. Sergimiz Cuma ve Cumartesi akşama kadar açık kalacak. Tüm Zonguldak halkımızı buradan sergimizi gezmeye, görmeye davet ediyorum." dedi. Bakır, BKM bünyesinde açtıkları çeşitli sanatsal kurslara ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, son 5 yılda 400'e yakın öğrenci yetiştirdiklerini, sadece geçen yıl 31 öğrenciden 28'inin üniversiteyi kazandığını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'da 'Dünya Kadınlar Günü' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement