90 yaşında yaşamını yitiren Bektaşi kanaat önderi dedebaba Ali Haydar Ercan, Karşıyaka'daki Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze töreninin ardından Bornova Hacılarkırı Mezarlığı'nda defnedildi. Törene İzmir Valisi Süleyman Elban ve Alevi-Bektaşi temsilcileri katıldı.
Narlıdere Belediyesinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Gençlik ve Çiçek Festivali 17-18-19 Mayıs tarihleri arasında Narlıdere'yi renklendirecek.
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, şiirlerinin birçoğu çeşitli sanatçılar tarafından bestelenen Aşık Yener için tanıtma ve anma etkinliği düzenlendi.
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM), muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.
Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi doktor ve sağlık personeli sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak için 'Sağlıkta şiddete karşı çal' projesi kapsamında kamera karşısına geçti.
Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi doktor ve sağlık personeli, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak için 'Sağlıkta şiddete karşı çal' projesi kapsamında kamera karşısına geçti.
Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde şef Köksal Coşkun önderliğinde Sevgililer Günü özel konseri verdi.
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından tescillenerek 2012 yılından itibaren faaliyet takvimine eklenen ultra maraton koşusu, federasyonunun takviminde Elbistan 170 kilometre Ultra Maraton ve Yarı Maratonu olarak yayınlandı.
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP, Hitler'e sahip çıkmıştı, Mussolini'ye sahip çıkmıştı, Hitler'e övgüler düzmüştü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP, Hitler'e sahip çıkmıştı, Mussolini'ye sahip çıkmıştı, Hitler'e övgüler düzmüştü." dedi.
Erdoğan: (1) "CHP, Hitler'e sahip çıkmıştı, Mussolini'ye sahip çıkmıştı, Hitler'e övgüler düzmüştü.
Sivas Madımak Oteli'nde yanarak ölen 33 yazar, aydın, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanı olayın 21'nci yılında Bayraklı'da anıldı.
Aşık Mahzuni Şerif, Narlıdere'de heykeli başında düzenlenen tören ile anıldı.
Aşık Mahzuni Şerif, Narlıdere’de heykeli başında düzenlenen tören ile anıldı.
Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü tarafından "Aşık Mahzuni Şerif'i Anma ve Bahar Konseri" düzenlendi.
Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 12. yıl dönümünde mezarının bulunduğu Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenecek törenle anılacak.
''YANIK TÜRKÜLER'' sanatçının 3. Albümü.
İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlen Tıp Bayramı’nda Turgut Özal Tıp Merkezi personelinden oluşturulan koro tarafından Aşık Mahzuni Şerif’in türkülerinden oluşan bir konser verildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Biz kendi kendine yetebilen ve ayağa kalkabilecek, 5 senede gelişen, önümüzdeki 5 sene de şaha kalkacak bir kentiz"
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi’nin ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan “Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi” törenle hizmete girdi.
Klasiqen Kurdî; Kurmanci, Sorani, Kırmançki ve yanı sıra Türkçe'den örnekler taşıyor.
Mustafa Balbay daha sonra, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'ne gitti.
İlhan SELÇUK, TURHAN SELÇUK VE MAHZUNİ'NİN MEZARLARINI ZİYARET Mustafa Balbay daha sonra, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'ne gitti.
Eskişehir'de döviz ve pankartlarla hükümet aleyhine slogan atıp yürüyüş yapan grup, Halkbank şubesine yanlarında getirdikleri yumurtaları attı.
Eskişehir'de yaklaşık 400 kişi, düzenlenen yürüyüşle hükümeti protesto ederken, Halk Bankasına da yumurta fırlattı.
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Aşık Mahzuni Şerif için anma koşusu düzenlendi
Varlık Aylık Edebiyat ve Kültür Dergisi Sayı: 1273 Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Varlık Aylık Edebiyat ve Kültür Dergisi Sayı: 1273 Kitabı kitabının kısa özeti.
Esen Kitap Etiketiyle Hulusi Tunca'dan "Yetmişler" ve Esra Türkekul'dan "Kapalıçarşı Cinayeti" 20 Eylül'de raflarda.
Likya-kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin kapanışında, Yat Limanı'nda düzenlenen konseri Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Eren, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Kalkan...
Türk halk müziğinin ölümsüz ismi Aşık Mahzuni Şerif, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen programda anıldı.
Ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen geceyle anıldı.
Çankaya Belediyesi'nce 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda düzenlenen Gençlik Gelecektir Konseri Anıtpark'ta gerçekleştirildi.
Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 11. yılında Selçuk'ta şiirler ve türkülerle anıldı.
17 Mayıs ne ifade ediyor? Tarihte bugün neler yaşandı?
Anadolu'nun farklı ezgilerini ustalıkla harmanlayan Abdurrahman Tarikçi, kurduğu İmece grubuyla ÇSM'de sahne aldı.
Müslüm Gürses'in vefatından önce hazırladığı son albümü "Veda", müzik marketlerdeki yerini aldı.
Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET'in dijital müzik platformu TTNET Müzik, Müslüm Gürses'in "Veda" adlı son albümünü müzikseverlerle buluşturuyor.
"Bizim birlik ve beraberliğimiz, bin yılı aşkın tecrübeye dayanan büyük bir kaynaşmadır, hemhal olmadır, yek vücut olmadır" dedi.
Zara ve İstanbul Flamenko 5'lisi yepyeni albümleri ile sadece TTNET Müzik'te müzikseverlerin beğenisine sunuldu.
Ödemiş'e bağlı Kaymakçı beldesinde bu yıl kötü bir sezon geçiren üreticilere moral vermek amacıyla bir konser düzenlendi.
Zonguldak'ta bir ressam, inşaat kumundan Galatasaray ve Milli takımının efsane golcüsü Tanju Çolak'ın portresini yaptı.
Kahramanmaraş Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen şiir festivali, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık yüz şairi bir araya getirdi."Necip Fazıl Kısakürek" temasıyla düzenlenen festivale katılan tiyatro sanatçısı Kenan Işık,...
Ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 10'uncu yıldönümünde, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nin Çilehane mevkiindeki mezarı başında ve Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.
Aşık Mahsuni Şerif ölüm yıl dönümünde Antalya'da anıldı.
Bayraklı Belediyesi, 21.Yüzyılın Pir Sultan Abdal'ı olarak nitelendirilen halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif'i ölümünün 10.yıldönümünde Yamanlar Cem Evi'nde anma konseri düzenledi.
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ölüm yıldönümünde halk ozanı Mahzuni Şerif'i saygıyla ve sevgiyle anarken, sevenlerini de selamladı.
Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen gece ile Aşık Mahzuni Şerif ölümünün 10.yılında anıldı.
Almanya'da 10 yıl önce tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde 19 Mayıs'ta düzenlenecek törenle anılacak.
Tunceli'nin Hozat İlçesi'ndeki Cumhuriyet caddesindeki binanın ön duvarlarına, "Sanata ve Sanatçıya Saygı" adı verilerek, Türkiye'ye mal olmuş sanatçı aydın ve yazarların posterleri ve eserleri asıldı.
Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde Cumhuriyet Caddesindeki iki binanın ön duvarlarına, 'Sanata ve sanatçıya saygı' adı verilerek, Türkiye'ye mal olmuş sanatçı, aydın ve yazarların posterleri ve eserleri asıldı.
Bu yıl altıncısı düzenlenen "Sevgide Buluşalım" etkinliğinden tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları yağdı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi "Sevgide Buluşalım" etkinliğinin bu yıl altıncısını düzenlendi.
Aydın'ın Didim İlçesi'nde Alevi Bektaşi Merkezi ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 4'üncü kez düzenlenen 'Türkülerle Halaylarla Bir Yaz Gecesi' konseri festivale dönüştü.
Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi merhum İlhan Selçuk, ölümünün birinci yılında Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki mezarı başında anıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Biz kimseye kin tutmayız" dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Biz kimseye kin tutmayız.
Kıvırcık Ali'nin Yardımına Koşan Otopark Sahibi Kazayı Anlattı.
Olay Yeri Ve Aracın Görüntüsüyle Kıvırcık Ali Trafik Kazasında Öldü
Albümünde Aşık Mahzuni Şerif'i Andı.
Add'nin Öncülüğünde, Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının Desteklediği "Cumhuriyet Mitingi" Tandoğan Meydanı'nda Yapıldı.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Düzenlenen Törenle Resmen DSP'li Oldu. İstanbul'da Yapılan Törende, Sarıgül'e Parti Rozetini DSP Lideri Zeki Sezer Taktı.
İzmir'in Aliağa İlçesi Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Tarafından Düzenlenen Gecede Aşık Mahzuni Şerif Anıldı.
Kars Kafkas Üniversitesi (Kaü) Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinden Oluşan 'Ezgili Yürek Grubu', Aşık Mahzuni Şerif Anısına "Mahzuni'ye Özlem" Adlı Bir Konser Verdi.
Sazı ve Sözü ile Türk Aşıklık Geleneğini Yaşatan Halk Ozanları, İzmir'in Aliağa İlçesinde Düzenlenen 4. Halk Ozanları Şöleninde Hünerlerini Sergiledi.