Aşık Mahsuni Şerif, Selçuk'ta Anıldı - Son Dakika
Yerel

Aşık Mahsuni Şerif, Selçuk'ta Anıldı

Aşık Mahsuni Şerif, Selçuk\'ta Anıldı

Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 11. yılında Selçuk'ta şiirler ve türkülerle anıldı.

18.05.2013 08:59  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 11. yılında Selçuk'ta şiirler ve türkülerle anıldı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın da katıldığı Aşık Mahzuni Şerif'i Anma Gecesinde, duygu yüklü şiirler okundu ve onun birbirinden güzel unutulmaz türküleri seslendirildi.

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesinin Efes Tiyatro Salonunda düzenlediği Aşık Mahzuni Şerif'i Anma Gecesi'ne CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, yönetim kurulu Üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, bazı Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen anma etkinliğinde ilk olarak Sanatçı Aşık Mahzuni Şerif ve Reyhanlı'daki patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. Gecenin açılış konuşmasını Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik yaptı. Sanatçının hayatından bazı örnekler veren ve yaşadığı olayları anlatan Çellik, "Mahzuni'yi anlamak eşitlikten, çalışmaktan, hakça paylaşmaktan geçer. Mahzuni'yi anlamak Laikliğin, demokrasiliğin, sosyal hukuk devleti olmanın özelliklerini uygulamaktan geçer. Mahzuni'yi anlamak; emperyalistlere boyun eğmemekten, işbirlikçilere pirim vermemekten geçer. Mahzuni'yi anlamak; akıl, bilim ve adalete dayanan aydınlanmadan geçer"

diyerek, değerli Halk Ozanı Mahzuni'yi bir kez daha saygı ile andığını belirtti.

ALEVİ GENÇLERİNDEN "DERNEKLERE SAHİP ÇIKALIM" ÇAĞRISI

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Gençlik Kolları üyelerinden Emrah Boztepe ise, yapmış olduğu vurgulu konuşmasıyla salonda bulunan tüm katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. "Yol'a hizmet eden tüm evliyalar ve erenler aşkına konuşma yapıyorum" diyen Boztepe; "Bizler bir tarihe, bir süreğe, bir yola sahip çıkmak istiyoruz. Benim davam divana kalsın diyen Pirsultan'ın torunları olarak bu divanın uhrevi bir divan olmadığını, dünyevi bir divan olduğunu göstermek adına derneklerimize sahip çıkmak zorundayız. Gün, birlik ve dayanışma günüdür. Dava sahibi Ali'dir. Davamıza sahip çıkmanın yegane yolu da derneklerimizden geçmektedir. Derneklerimiz bizim aklımızdır, bizim birliğimizdir. Birlik aklı çoğaltır, eylemi çoğaltır, örgütü çoğaltır, bizi çoğaltır, yolu çoğaltır. Biz bu çoğalan yolun talipleriyiz. Modern devletin bize dayattığı Aleviler ile Aleviliğin arasına soktuğu nifak yeşertilmesine izin vermemek adına iri ve diri olmalıyız" diye de ekledi.

Konuşmaların ardından Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif için düzenlenen anma gecesi, şiirler ve türkülerle devam etti. Tahsin Açığ, Ceylan Akbaba ve Metin Ceylan gibi yerel sanatçıların sahne aldığı gecede, Mahzuni'nin birbirinden güzel türküleri seslendirildi. Geceye katılan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, okunan duygu yüklü türkülere zaman zaman eşlik etti.

Tüm katılımcılar tarafından ayakta alkışlanan Aşık Mahzuni Şerif'in türkülerini seslendiren yerel sanatçılara; Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri tarafından çiçek verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşık Mahsuni Şerif, Selçuk'ta Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement