İDOB, Ahmed Adnan Saygun'un 'Gilgameş Operası'nı 6, 8 ve 15 Kasım'da Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.
16. Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde Ahmed Adnan Saygun anısına konser verildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Aralık 2024'te çeşitli konserler, atölye çalışmaları ve sergilerle sanat dolu bir program sunacak. Öne çıkan etkinlikler arasında Mozart konseri ve yeni yıl konseri yer alıyor.
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali, Franz Liszt Oda Orkestrası ve piyanist Gülsin Onay konseriyle başladı. Festival, 26 Temmuz'a kadar sürecek ve 10 etkinlik içerecek. İzmir Devlet Tiyatrosu da festivalde yer alacak. Festival, Fazıl Say ve Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası konseriyle sona erecek.
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen 37. Uluslararası İzmir Festivali, 7 Haziran-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve birçok kurumun işbirliğiyle 10 etkinlik yer alacak. Açılış konserinde Franz Liszt Oda Orkestrası ve piyanist Gülsin Onay sahne alacak. Festival, Fazıl Say ve Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası konseriyle sona erecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Nisan ayında birçok konser ve sergiye ev sahipliği yapacak. Barok Müzik Günleri, Olten Filarmoni Orkestrası konserleri, Cem Adrian konseri ve birçok resital AASSM'de gerçekleştirilecek. Ayrıca, ücretsiz konserler ve sergiler de izleyicilerle buluşacak.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, ünlü İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin ölümünün 100. yıl dönümünde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde konser düzenleyecek. Konserde orkestranın şefliğini İtalyan Massimiliano Caldi yapacak ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi soprano sanatçısı Ceren Aydın, Puccini'nin seçilmiş operalarından aryalar seslendirecek. Konser 8 Mart'ta saat 20.00'de başlayacak.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen 'Ulusal Müziğimiz' konser serisi, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak. Serinin ilk etkinliğinde Ahmed Adnan Saygun ve Necil Kazım Akses'in besteleri seslendirilecek. İkinci konserde ise Nevit Kodallı'nın eserleri yer alacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, birçok kurumun ortak olarak düzenlediği '100. Yılda Laik Cumhuriyet, Büyük İzmir Buluşması'nın 3.'sü Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Şair Ataol Behramoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret davasını kaybettiğini ve cezayı ödemeyerek hapse gireceğini duyurdu. Behramoğlu, “Eğer İstinaf Mahkemesi'nden, Anayasa Mahkemesi'nden falan dönmezse bu ceza hapse gireceğim ve dünyaya belli bir yaşa gelmiş, gerçekten dünyada Türkiye'yi temsil eden bir şairi hapse atma utancını yaşatacağım bunlara” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 Aralık 2008 tarihinde hizmete açılan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 15. yaşını Fazıl Say'ın vereceği konserle kutluyor. Türkiye'nin ve Avrupa'nın sayılı konser salonlarından biri olan merkez, 29.500 metrekarelik alana sahip ve birçok teknik özelliğiyle dikkat çekiyor. Ayrıca merkezde dünya müzik ikonları da konserler veriyor ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, dünyaca ünlü flüt virtüözü Şefika Kutluer ile birlikte 'Cumhuriyetimizin 100.Yılı Özel Konseri'nde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahne alacak. Konserde, klasik batı müziği, film müzikleri ve marşlar seslendirilecek. Tüm İzmirliler, 19 Ekim'de gerçekleştirilecek konsere davet edildi.
Bayraklı Mandolin Orchestra, established by Bayraklı Municipality in collaboration with TOBAV, will perform a concert called 'Hello Summer' to celebrate the 100th anniversary of the Republic. The concert will feature marches, waltzes, world classics, and film music. The concert will take place on June 6th at Ahmed Adnan Saygun Art Center. The concert's artistic director will be conductor Gürer Aykal, and the concertmaster will be Bülent Yazıcı. The concert will be accompanied by retired music teachers and volunteer mandolin artists.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Mayıs ayında dopdolu bir programla İzmirlilere sanat coşkusu yaşatacak. Sergiler, konserler ve tiyatro oyunları ile dolu dolu bir program sunan AASSM, sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fazıl Say, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı için Türk halkına 100. Yıl Marşı'nı dünya prömiyeri ile sundu. Konser Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti ve İzmirlilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Marşın sözleri Ayten Mutlu tarafından kaleme alındı ve Fazıl Say tarafından bestelendi. Başkan Tunç Soyer, marşın ikinci yüzyılın müjdecisi olduğunu vurguladı ve İzmir adına teşekkürlerini sundu.
Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, şair Ayten Mutluya ait 100. Yıl Marşı'nı Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı için besteledi ve sosyal medya hesaplarında paylaştı. Marş, İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde ilk kez halka açık şekilde seslendirilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı için Türk halkına armağan ettiği ‘100. Yıl Marşı’, 23 Nisan akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) ilk kez halka açık şekilde seslendirilecek.
Alanında uzman 80'e yakın konuşmacıyı bir araya getiren İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, 15-21 Mart tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde (AASSM) düzenlenecek.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Senfoni Orkestrası, yılın ilk konserinde dinleyicileriyle buluştu. Konserde büyük Türk bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun ile Muammer Sun, ölüm yıl dönümlerinde kendi eserleriyle anıldı.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Finlandiyalı orkestra şefi Ari Rasilainen yönetiminde, Ahmet Adnan Saygun ve Peter İlyiç Çaykovski'nin eserlerinin seslendirildiği konser verdi.
Şef Ari Rasilainen'in yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Gülsin Onay'a eşlik edecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesinin meclis gündeminde kent ulaşımındaki tarife değişikliği gündeme geldi.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), besteci Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen ilk Türkçe oratoryo olan "Yunus Emre Oratoryosu"nu, 5 Kasım'da Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerin beğenisine sunacak.
İZMİR'in Çiğli ilçesindeki Ahmed Adnan Saygun Mesleki ve Teknik Lisesi'nde görev yapan tarih öğretmeni Gökhan Örs (49), yüzden fazla bestesiyle ünlendi.
İzmir'in Çiğli ilçesindeki Ahmed Adnan Saygun Mesleki ve Teknik Lisesi'nde görev yapan tarih öğretmeni Gökhan Örs yazdığı yüzden fazla bestesiyle giderek ünlendi.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars grubunun muhteşem konseriyle sezona veda etti.
Seyahat, Keşif, Estetik ve Fotoğraf temaları üzerinden işlenerek alanında uzman sanatçı ve akademisyenler tarafından üretilen 230 fotoğrafla İzmirli sanatseverlerin beğenisine ve ilgisine sunuluyor.
ALS MNH Derneği İzmir Şubesi tarafından ALS hastalığına dikkat çekmek için ’Nefes varsa umut vardır’ sloganıyla düzenlenen müzik dinletisi tarihe bir olaya sahne oldu.
Uluslararası Rotary'nin temel çalışma alanlarından biri olan Çocuk Felcini yok etme çalışmasına destek olmak için Dünya üzerinde çocuklar için yardım konserleri düzenleyen s'OTTOvoces Grubundan bir Acapella Konseri düzenledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuruluşunun 150. yılında 150 eserden oluşan çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.
Aziz Kocaoğlu 14 yılda İzmir'de yapılanları anlattı"Güneş İzmir'den doğuyor"İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görev süresinin 14. yılında değişen İzmir fotoğrafını anlattı, hayata geçirdikleri 'İzmir Modeli' için Türkiye'ye çağrıda bulunanak, "Güneş İzmir'den doğuyor artık.