Biga'dan Kısa Kısa
Biga Belediyesine 5 yeni hizmet aracı alındı.
Biga Belediyesine 5 yeni hizmet aracı alındı.
Belediye Başkanı İsmail Işık, tanıtım törenindeki konuşmasında, fen işlerinde ve veterinerlik hizmetlerinde kullanılacak araçların hayırlı olmasını diledi.
Işık, ilçenin her geçen gün büyüdüğüne işaret ederek, "İhtiyaçları ve sorunları da artıyor. Bu araçlar bile tam sorunun çözümüne yeterli gelmeyecek ama bir başlangıç olacak. Önümüzdeki günlerde iş makinesi ve küçük araçlarımız da gelecek" dedi.
Kurban kesilmesinin ardından araçlar hizmete girdi.
"Bas söyle" yarışması
Biga Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerince "Bas söyle" adlı müzik yarışması düzenlendi.
Biga Belediye Kültür Sarayı'ndaki yarışmanın jüri üyeliklerini Müslim Koltuk, Engin Arslan ve İsmail Taş yaptı.
Öğrenciler, 4 kategoride düzenlenen yarışmada yeteneklerini sergiledi.
Okul Müdürü Faruk Girgin, geleneksel hale getirilen yarışma sayesinde hem müzik kültürünün geliştirilmesini hem de eğlenceli bir gün geçirilmesini amaçladıklarını söyledi.
Soma'daki maden kazası
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden kazasının yıl dönümü dolayısıyla CHP'liler açıklama yaptı.
CHP Biga Kadın Kolları Başkanlığı adına Kapalı Çarşı önünde basın açıklaması yapan Şahizer Altun, Soma'nın Türkiye'nin fotoğrafı olduğunu söyledi.
Altun, Soma'daki maden kazasının Türkiye'nin madencilik ve diğer yüksek riskli sektörlerdeki sert ve kanunsuz çalışma koşullarını, işçilerini koruyan yasa ve standartların uygulanmadığını ortaya çıkarttığını savunarak, şöyle konuştu:
"Madencilik ve diğer yüksek riskli işler söz konusu olduğunda, hükümetin iş yerinde sağlık ve güvenliği sağlama yükümlülüğü bir yaşam hakkı meselesi iken yaşanan tüm facialara rağmen maden ocaklarında hala gerekli iş güvenliği ve iş sağlığı önlemleri alınmıyor. Biz ocakların kapatılmasını değil, işçinin onuruyla, gururuyla çalışabileceği, çocuğuna helal bir rızk götürebileceği imkanlar ve can güvenliği sağlansın istiyoruz."