Burdur Yaralı Flamingolara Doğal Ortamında Tedavi Ediliyor

Son Güncelleme:

Yaralı flamingolara doğal ortamında tedavi ediliyorBURDUR Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi tarafından avcıların silahla yaraladığı flamingolara doğal ortamında tedavi ediliyor.

Yaralı flamingolara doğal ortamında tedavi ediliyor


BURDUR Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi tarafından avcıların silahla yaraladığı flamingolara doğal ortamında tedavi ediliyor.


Burdur Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, Yarışlı Gölü'nde konaklayan flamingoların, çevredeki mermer ocaklarının baskısından kaçıp Yeşilova'daki göç yolu üzerinde bulunan ve bol miktarda besin barındıran 'Akgöl' adıyla da bilinen Çorak Göl'de konaklamayı tercih ettiklerini söyledi. Flamingoların daha sakin ve beslenme açısından daha uygun olan Çorak Göl'de kalmaya başladıklarını anlatan Öztürk Sarıca, belli aralıklarla gelerek gözlemde bulunduğu ve 15 bine yakın flamingoya ev sahipliği yapan Çorak Göl kıyısında gazetecilere açıklama yaptı.


'DOĞAL ORTAMLARINDA MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ'


Çorak Göl'de yaptığı gözlemleri sırasında bazı flamingoların yaralı olduğunu belirlediklerini aktaran Öztürk Sarıca, yıl içerisinde insanlar tarafından vurulan yaklaşık 30 flamingoyu tedavi ettiklerini vurguladı. Sarıca, "Kuşlara burada, doğal ortamlarında müdahale etmeye çalışıyoruz. İyileşen flamingoları da tekrar doğal ortamlarına kavuşturuyoruz. Çünkü merkezimizde flamingolar için doğal bir ortam yok. Ayrıca çevre köylerden de bize insanlar tarafından vurulmuş yaralı flamingolar getiriliyor. Bu kuşların eti yenmiyor, vurulmamalılar. Bunlar balık falan da tüketmiyor. Sudaki tek ve çok hücreli canlıları süzerek besleniyorlar. Bunların avlanılmaması gerekli" diye konuştu.


BAKANLIK ÇALIŞMA YAPMALI


Flamingoların güzel bir görsellik oluşturduğunu ve mutlaka korunması gerektiğine işaret eden Öztürk Sarıca, "Avcıların eti yenmeyen hayvanları vurduğuna inanmıyorum. Bunun göz yanılması olduğuna da inanmıyorum. Ancak gerçekten ruh halinde problem olan, kendini avcı zanneden fakat avcı olmayan insanların yaptığını düşünüyorum. Bunlar doğanın bir parçası. Konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın acilen çalışma yapması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: DHA