Çukurova'da Kültür-sanat

Son Güncelleme:

"Matruşka", "Kayıp Bolluk Ülkesi", "Misafir", "Aslan Kral" ve "Sevgili Doktor" isimli oyunlar seyirciyle buluşacak.

Adana'da, "Sınır", "Bir Şehnaz Oyun",


"Matruşka", "Kayıp Bolluk Ülkesi", "Misafir", "Aslan Kral" ve "Sevgili Doktor" isimli oyunlar seyirciyle buluşacak.


Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) bu hafta, Muzaffer İzgü'nün yazdığı ve Boğaçhan Sözmen'in yönettiği "Sınır" adlı oyununun prömiyerini yapacak.


"Bilinmeyen bir yerde, sınır komşusu bilinmeyen ve bilinmeyen bir nedenle birbirine düşman olan iki ülkenin iki askerinin hikayesi"nin anlatıldığı oyun, Çukurova'nın çocuğu Muzaffer İzgü'nün acılı ve gülünç kaleminden çıkan ilginç yorumuyla seyirciyle buluşuyor.


ADT, Turgut Özakman'ın yazdığı ve ADT Müdürü Fırat Demirağ'ın rejisörlüğünü yaptığı, kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip "Bir Şehnaz Oyun" isimli müzikali, yarın, 17, 20, 21 ve 22 Aralık tarihlerinde sahnelemeyi sürdürecek.


ADT, Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı ve Hakan Boyav'ın yönettiği, geçtiğimiz sezon yoğun ilgi görerek kapalı gişe oynayan "Matruşka" adlı tiyatro oyununu kısa bir süre için yeniden sahneliyor. Gökhan Doğan ve Derya Keyf'in rol aldığı,


"kadın-erkek ilişkilerinde bir türlü yaratılamayan dürüst ve uygar tavır" mizahi bir üslupla sorgulandığı oyun yarın izlenebilecek.


Ayrıca ADT, Harun Özer'in yazdığı ve Ebru Kara'nın yönettiği "Kayıp Bolluk Ülkesi" adlı çocuk oyununu, her hafta olduğu gibi bu hafta da pazar ve çarşamba günleri küçük seyircilerle buluşturacak.


Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise bu hafta 17 ve 21 Aralık tarihlerinde "Misafir" isimli oyununu sahnelemeyi sürdürecek. Bilgesu Erenus'un yazdığı ve Mustafa Kurt'un yönettiği oyunda, Akif Özdemir, Mahmut Hazım Kısakürek, Akil Yıldırım, Cengiz Altındağ, Önder Özcan, Semih Yeşil ve İlter Şen rol alıyor.


Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sahnesinde 18 Aralık tarihinde Adana Müzik Merkezi, "Aslan Kral" isimli çocuk müzikalini, 22 Aralık tarihinde de Akademi Mizansen, Anton Çehov'un yazdığı ve Çağrı Pepesöyler'in yönettiği


"Sevgili Doktor" adlı oyunu sahneleyecek.


-Konserler-


Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), yarın Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda, şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde ve "Omniart Trio" üçlüsünden Massimo Barrale'nin kemanı, Ruggerio Mascellino'nun akordeonu ve Ferdinando Caruso'nun kontrbası eşliğinde, Astor Piazzola'nın "Tangolardan seçmeler" adlı eserini seslendirecek.


Aynı salonda 19 Aralık'ta Adana Divan Musiki Cemiyeti, 20 Aralık'ta da Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı birer Türk sanat müziği konseri verecek.


Ayrıca Çukurova Üniversitesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Koroları 22 Aralık tarihinde Mithat Özsan Amfisi Salonunda "Yıl Sonu Ortak Konseri" gerçekleştirecek.


-Mersin-


Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), müzikli çocuk oyunu "Kuklacı"yı sahnelemeye devam ediyor.


Ferdi Merter'in kaleme aldığı ve Melih Seskır'ın bestelediği oyun, 16 Aralık Cuma günü Kültür Merkezi'nde yeniden çocukların beğenisine sunulacak. Melih Öztürk'ün sahneye koyduğu, koreografisi Tolga Ergen'e ait eserin sahne tasarımını Alev Tol, ışık düzenini ise İbrahim Avcı gerçekleştiriyor.


-Sergi-


Mersin Fotoğraf Derneği'nde bugün "Ankara-2010,Direnişin Başkenti" adlı fotoğraf sergisi açılacak.


Tekel işçilerine destek amacıyla Mehmet Özer Toplumcu Gerçekci Fotoğraf Atölyesi ve Doğanay Sevindik Belgesel Atölyesi üyelerinin yanı sıra AFSAD üyesi toplam 45 fotoğrafçının Tekel işçilerinin yaptığı eylemde çektiği 95 fotoğrafın yer aldığı sergi bir hafta açık kalacak.


- ADANA

Kaynak: AA