"Değerler Eğitimi Çalıştayı"
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından hazırlanan 2.İç Anadolu Bölge Eğitim Çalıştayı'nın sonuç raporu açıklandı.
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından hazırlanan 2. İç Anadolu Bölge Eğitim Çalıştayı'nın sonuç raporu açıklandı.
Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Niğde, Konya, Çankırı, Aksaray, Eskişehir, Ankara ve Kayseri illerinden temsilcilerin katılımıyla Temur Otel'de gerçekleştirilen çalıştayın sonuç raporuna göre, değerler eğitimi ile ilgili okullarda örnek olarak "Değerler ağacı", "Meslek sahipleri değer anlayışlarının belirlenmesi", "Değerler hatıra fotoğrafları", "Kurum gezileri hastane, bakımevi, huzurevi, SHÇEK yurtları, hasta evi, emekli evleri, yalnızlar" ve "Öğretmen ve personele verilecek bir hizmetiçi programı"nın yapılması kararlaştırıldı.
Ayrıca, "'Servislerde milli değerlere saygılı müzik CD'si hazırlanması",
"Apartman kütüphanesi ile apartmanlarda komşuluk kültürünün oluşturulması",
"Veli mektupları", "Yardımlaşma kermesleri", "Hikaye, şiir, mektup, deneme, yazı yazma", "Milli hikayelerin anlaşılması ve anlatılması", "Seminer, konferans, konuşmacı etkinlikleri", "Duvar gazetesi, okul ve sınıf köşesi, pano çalışmaları", "Meddahlık", "Deyimler yarışması", "Güzel konuşma ve şiir okuma yarışması", "Geleneksel Türk oyunları çalışmaları", "Değerler standı-değerler kütüphanesi", "Aile ve çevre eğitimleri", "TV radyo programları", "Üniversite ile işbirliği", "Kan bağışı kampanyası", "Kan kardeşliği uygulaması kan grupların paylaşıldığı" gibi çalışmaların uygulanabileceği yönünde karar alındı.
- KIRŞEHİR