Erdoğan'dan Tazminat Kazanan Heykeltıraş Konuştu

Son Güncelleme:

Heykeltraş Aksoy, 10 bin TL tazminat kazandığı Erdoğan'ın heykelini yıktırmasının tamamen milliyetçi oyları almak uğruna yapılmış olduğunu öne sürdü.

Kars'ta yaptığı "İnsanlık Anıtı" dönemin başbakanı Erdoğan tarafından "Ucube" olarak nitelendirilen ve bundan kısa süre sonra da yıkılan heykeltıraş Mehmet Aksoy, CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Her Şey' programına konuk oldu. Aksoy, heykelin yıkılma nedenleri hakkında çok çarpıcı iddialarda bulundu.

"ALİYEV'E SÖZ VERİLMİŞ"

Moderatörün "Bu heykelle alıp veremediği neydi?" sorusuna yanıt veren Aksoy "İşin politikaya bulaşması seçimlerin yaklaşmasıyla alakalı. Bir yerde Azeri oyları kazanmak, MHP'yi Meclis'e sokmamak gibi bir durum vardı. Hatta söylentilere göre Aliyev, 'Bu heykeli kaldırın. Bizim Ermenistan'la ilişkilerimizi bozuyor' gibi laflar etmiş. Ona bu heykelin kaldırılacağına dair söz verildiği yönünde söylentiler var" şeklinde konuştu.

Türkiye'de heykel kültürünün gelişmediğini savunan Aksoy "Şimdi Tayyip Erdoğan'a da bakarsanız eğitimine, görmüşlüğüne, kültüne bakarsanız böyle bir heykel kültürünün olmadığını anlarsınız" dedi.

Kaynak: Haberler.Com