Erdoğan ile Koç Grubu'nun Görüşmesine Barzani Aracılık Etti

Son Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, pazar günü görüştüğü Mustafa ve Ali Koç ile Kuzey Irak'taki yatırımlar ve Barzani'den gelen ricadan dolayı görüştüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV ve A Haber'in ortak yayın yaptığı Başbakan ile Gündem Özel programına konuk oldu. Başbakan, programın katılımcısı olan Mehmet Barlas'ın kendisine yöneltiği Koç Grubu ile neden görüştünüz sorusuna "Kuzey Irak'taki yatırımlardan dolayı görüştüm. Oradan bir talep geldi." dedi.

"MESUD BARZANİ ARACILIK YAPTI"

Gazeteci yazar Mehmet Barlas Başbakan'a pazar günü Mustafa Koç'un Hürriyete röportaj vermesinden sonra kendilerine randevu vermediğiniz "Koç Grubu ile neden görüştünüz?" sorusunu yöneltti. Barlas, "Bir söylenti duydum Koç kardeşler sizinle görüşmek için dış ülkedeki güçlü bir kişiden aracılık istemişler. Doğru mu?" diye sordu. Başbakan bu soruya evet doğru yanıtını verirken kim olduğunu söylemedi ama Barlas bu kişinin Kuzey Irak Kürt Lideri Mesud Barzani olduğunu söyledi.

"BEN KONUNUN FENERBAHÇE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM"

Başbakan "Koç Grubu'nun Kuzey Irak'ta önemli yatırımları var. Bu yatırımlar sebebiyle orada bağlantıları oldu. Ama bizim tabi randevu olayımız farklı. Talep Ali Koç'tan geldi. Biz de Ali Bey'den gelince konunun Fenerbahçe ile ilgili olduğunu düşündük. Tabi burada Mustafa Beyle ilgili konuda olunca ben ikisi ile de görüştüm." dedi.

"KUZEY IRAK'TAN ÇOK KOCAELİ'Yİ KONUŞTUK"

Başbakan Erdoğan, "Hürriyet'teki şöyleşi konusuna hiç girmedik. Sadece yapacakları yatırımlar konusunda konuşmalar yaptık. Hatta Kuzey Irak'la ilgili konulara da çok girmedik. Ağırlıklı olarak Kocaeli Yeniköy'deki yatırımlarını konuştuk. Oraya 450-500 milyon dolar gibi büyük bir yatırımları var, o konuda çok konuştuk. Mayıs ayında açılışını yapacaklar." dedi.

Erdoğan, "Açılış için davet aldık ben olmazsam da bir Bakan arkadaşımızı davet ettiler. Ford'un yönetici gelecek. Onunla da görüşmemi istediler." dedi.

Kaynak: Haberler.Com