Erdoğan'ın Sözleri, HDP Grup Toplantısında Ayakta Alkışlandı

Son Güncelleme:

Parti grubunda Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Doğu, Güneydoğu'nun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler" şeklindeki sözlerini dinletti, HDP sıraları ayakta alkışladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup toplantısında kürsüden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 yıl önce Osmanlı dönemiyle ilgili "Osmanlı'ya gittikleri zaman Doğu, Güneydoğu'nun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Doğu Karadeniz'in Laziztan eyaleti olduğunu görecekler" şeklindeki sözlerini dinletti.

"NE OLDU, TARİH 2 YIL İÇİNDE DEĞİŞTİ Mİ?"

HDP grubu tarafından ayakta alkışlanan bu konuşmanın ardından Demirtaş şu ifadelere yer verdi: "Böyle bir tutarsızlık olabilir mi? Doğru konuşmayı biliyor bazen. Bozuk saat gibi günde iki defa doğruyu gösterebiliyor. Ne oldu, tarih değişti mi 2 yıl içinde? Biz özyönetim özerklik dediğimizde tarihimize en uygun öneriyi yapıyoruz. Osmanlı'da eyalet, özerklik, federasyon sistemi var. Kürt ve Kürdistan halkı içinde federasyon sistemi var. Başkanlığı savunmamak yasak, karşı çıkan ise vatan haini. Bir tek canlı yayına çıkalım. Başbakan ve Cumhurbaşkanı da gelebilir. Noktayla virgül gelsinler beraber tartışalım. Noktalı virgül olsun birlikte tartışalım. Kim ikna ediyorsa gelsin tartışalım."