Erdoğan'ın Yemini Öncesi TBMM Başkanı'na İç Tüzük Fırlatıldı

Son Güncelleme:

Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni öncesi yaşanan tartışma sonrası CHP'liler TBMM Başkanı'na iç tüzük kitapçığı fırlattı.

Subayevleri'ndeki konutundan çıkan Erdoğan uzun bir konvoy eşliğinde TBMM'ye gitti. TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından karşılanan Erdoğan, Meclis girişinde tören kıtasını selamladı.

MECLİS'TE PROTESTO

Erdoğan'ın yemini öncesi CHP'li milletvekilleri Genel Kurul salonuna girdikten sonra Erdoğan'ı beklemeden protesto edip çıktı.

## 151468##

ÇİÇEK'E İÇ TÜZÜĞÜ FIRLATTILAR

CHP'nin usul tartışması açma istemesinin reddedilmesi üzerine CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığı fırlattı. Altay'ın bu sırada Meclis yasalara göre yönetilir dediği duyuldu.


İşte CHP'li Altay'ın iç tüzüğü fırlattığı o an...

DEMİRTAŞ: KARARA SAYGI DUYARIZ AMA...

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP'li Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı yemin töreni öncesi Başkanlık Divanı'na Anayasa ve İçtüzük kitapçığını fırlatmasıyla ilgili "Böylesine bir günde protesto veya katılmama gibi bir tavır anlaşılırdır, parti kararı olarak yapmışlarsa ona saygı duyarız ama kitapçık fırlatma nezaket ötesi bir durumdur" dedi.

CHP'Lİ ALTAY'DAN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in kendisine söz vermemesini eleştirip TBMM İç Tüzük kitapçığını yere fırlatarak, yanındaki CHP’li vekillerle Genel Kurul’u terk etti. Ardından Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen CHP heyeti adına konuşan Altay çarpıcı açıklamalar yaptı.

"YAPTIM, YİNE YAPARIM"

İşte Altay'ın açıklamasından satırbaşları: "Öncelikle şunu söylemem lazım muhtemelen aldığı bir "Alo Cemil" telefonu nedeniyle tüzüğü çiğnemiştir. Bir milletvekilinin usulünce ayağa kalkarak elini kaldırması durumunda başkanın yapacağı tek şey vardır. O vekilin meramını dinlemektir. Ben ayağa kalkmışken iki defa yoklama bahanesi ile söz vermemesi kabul edilemez. Bana söz hakkı vermemesi kabul edilemez. Ben de o yüzden kendilerine fırlattım. Yaptım yine yaparım."

Kaynak: Haberler.Com