İstanbul Kara Teslim Oldu
İstanbul'da kar hayatı felç etti.
İstanbul'da kar hayatı felç etti. Basın ekspres yolu tamamen tıkandı. Vatandaşlar otoyolda yürüdü. Vatandaşlar saatlerce araç bekledi.
Saat 10.45'te ise İstanbul 4 mevsimi birarada yaşadı. Bağcılar'da kar yağışı olanca yoğunluğuyla devam ederken, Şişli ve Beyoğlu'nda aynı saatte güneş açtı.
Haber/ Kamera: Özgür ALTUNCU - Sibel BİTECİK - Saffet YİĞİT - Murat VAROL - İstanbul - DHA İstanbul'da gece boyu aralıksız süren kar yağışı sabah İstanbul'u felç etti. Toplu taşıma araçları bile yolda kaldı. Kar lastiği ve zincir de fayda etmedi. Özellikle Küçükçekmece Atakent Mahallesi, İkitelli, Halkalı çevresinde hayat durma noktasına geldi. Bölgede kar kalınlığı 20 cm'i buldu. Ara yollar tamamen kapandı. Ana yollarda da çalışmalar yetersiz kalınca trafik tamamen durdu.
SAATLERDE SERVİS BEKLEDİLER, OTOYOLDA YÜRÜDÜLER
Basınekspres yolunda trafik her iki yönden tıkandı. İETT otobüsleri ve servis araçları yolda kaldı. İşlerine gitmeye çalışan vatandaşlar otoyolda yürüdü. Servisleri gelen vatandaşlar şanslıydı. Saatlerce servis bekleyenler de vardı. 2 saat boyunca işyerine gitmek için bekleyen vatandaşlar kar yağışından ve soğuktan korunmak için köprü altlarına sığındı. Otoban kenarındaki tepelikler yaya yoluna döndü. Bütün bu keşmekeş içinde araçlar 5 km'lik yolu yaklaşık 2 saatte aldı.
TEM OTOYOLUNU HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ
Otoyol bağlantı yolları yollarında trafik tamamen durdu. Otobanda da araçlar güçlükle ilerledi. TEM Otoyolu Mahmutbey yönünde zemin tamamen karla kaplandı. Asfalt görünmez olurken sabah saatlerinde yoğun trafik yaşanan TEM Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde trafiğin tenhalaşması dikkat çekti.
ŞEHRİN BİR YANINDA KAR BİR YANINDA GÜNEŞ
İstanbul'un Avrupa yakasının Batı ilçelerinde bu sıkıntılar yaşanırken Doğu ilçelerinde de ilginç bir hava olayı yaşandı. Saatlar tam 10: 45'i gösterdiğinde Bağcılar kar yağışı etkisini sürdürürken Beyoğlu'nda güneş açtı.