Konya-hadimlilerin Etli Pilav Günü ve Bahar Şenliği

Son Güncelleme:

Kuşadası Konya-hadimliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Tarafından Düzenlenen 4. Geleneksel Etli Pilav Günü ve Bahar Şenliği Büyük İlgi Gördü.

Kuşadası Konya-Hadimliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Etli Pilav günü ve Bahar Şenliği büyük ilgi gördü.


Konya'nın Hadim İlçesi ile bağlı belde ve köylerden Kuşadası'na göç eden vatandaşlar tarafından kurulan Kuşadası Konya Hadimliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel etli pilav günü Kuşadası Kuştur Mevkii'ndeki Mocamp'ta gerçekleştirildi. Geleneksel Etli Pilav gününe, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Konya'nın Hadim ilçesi'ne bağlı Korudan beldesi Belediye Başkanı Ali Güven, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan, Kuşadası Müftüsü İsmail Günay, Kuşadası Vergi Dairesi Müdürü Ali İhsan Demiray, Kuşadası'ndaki çeşitli siyasi partilerin yöneticileri ve Kuşadası'nda yaşayan Hadimliler ile birlikte Konya ve Hadim'in yanı sıra yurt dışından da çok sayıda gurbetçi vatandaş katıldı.


Yaklaşık bin kişinin katıldığı etli pilav günü ve bahar şenliği, Kuşadası Konya-Hadimliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Aydın'ın konuşmasıyla başladı. Aydın, geleneklerini yaşatmayı hedeflediklerini belirterek, gösterilen ilgiye teşekkür etti. Daha sonra konuşan Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış ise Kuşadası'nda yaşayan Hadimlilerin bir araya geldiği etkinliğin başarılı bir organizasyonla geleneksel hale geldiğini belirterek, yöresel kültürlerin yaşatılmasının büyük önem taşıdığına dikkati çekti. Konya'nın Hadim ilçesi'ne bağlı Korudan beldesinin Belediye Başkanı Ali Güven ise etkinlik için çok sayıda vatandaş ile birlikte Hadim'den geldiğini belirterek, çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini vurguladı ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.


Konuşmaların ardından, Konya'dan gelen kaşık ekibi, muhteşem bir gösteri sundu. Kaşık ekibinin yaklaşık yarım saat süren gösterisi, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Gösterilerin ardından, dualar okunda ve davetlilere kazanlar dolusu etli pilav dağıtıldı.


(ZH-DAK-Mİ-


(ZH-DAK-Mİ-)


23.04.2007 15:30 TSİ

Kaynak: İHA