M.G. Rumuzu, Bakan Muammer Güler'in Çıktı

Son Güncelleme:

Halk Bankası Kapalıçarşı şubesindeki ''zimmet'' olayında Muammer Güler'in de 908 bin lirasının çalındığı, ancak şikayetçi olmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Halkbank Kapalıçarşı şubesinde yaşanan ''Zimmet'' olayında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de 908 bin lirasının çalındığı, ancak Güler'in şikayette bulunmadığı ortaya çıktı. Aralarında sanatçı Samime Sanay'ın da olduğu diğer müşteriler ise bankadan şikayetçi oldu.

11 KİŞİNİN HESAPLARI BOŞALTILDI

Halkbank'ın Kapalıçarşı Şubesinde 2011 yılında yaşanan olayda, banka müdürü Seher Özkuş ile 4 banka görevlisi, müşterilerin bilgisi olmadan, hesaplarına bloke koydu ve nakit karşılığı kredi çekildi. Krediler de aynı müşterilerin hesaplarına "Alacak" olarak kaydedildi. 11 kişinin toplam 6.2 milyon liralık banka hesapları bu şekilde buharlaştırıldı. Sanıklar hakkında İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde 23 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

SAMİME SANAY AÇIKLADI

Gazeteport'un haberine göre, paralarını kaptıran 10 müşteri şikayetçi olup paralarının geri isterken, bir kişi ise şikayette bulunmadı. Bu kişi iddianamede M.G rumuzu ile kodlandı. Ancak M.G'nin İstanbul eski Valisi ve İçişleri Bakanı Muammer Güler olduğu ortaya çıktı. Müşteriler arasında yer alan ve 478 bin lirası zimmete geçirilen sanatçı Samime Sanay, duruşmada ''M.G. rumuzlu hesap, Muammer Güler'e aittir. '' dedi.

"BİLGİLERİNİ VERİN ARAŞTIRALIM"

Olay TBMM gündermine de geldi. CHP İstanbul milletvekili Mahmat Tanal, ''M.G. rumuzlu kişi paranın peşine düşmemiş, şikâyet etmemiş, davacı da olmamış. 8. Ağır Ceza Mahkemesi 2011/33 esas nolu davada geçen M.G. rumuzlu kişi milletvekili midir, Bakanlar Kurulunun içerisinde midir. Bu konuda Maliye herhangi bir araştırma yapıyor mu?'' diye sordu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ''Bilgileri verin inceleteyim" demekle yetindi.

Kaynak: Haberler.Com