Mavi Marmara'ya Saldırı Davası

Son Güncelleme:

Mavi Marmara gemisine saldırı davasında, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında yakalama kararı verilmesi, gemide bulunan aktivistlerce memnuniyetle karşılandı.

GÖKMEN ŞİRECİ - İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara gemisine saldırı davasında, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında yakalama kararı vermesi, gemide bulunan aktivistlerce memnuniyetle karşılandı.


Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şef olarak görev yapan, Mavi Marmara mağdurlarından Muzaffer Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararı büyük sevinçle karşıladıklarını söyledi.


İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü olarak Mavi Marmara'ya katıldığını belirten Arslan, dava sürecinde şu ana kadarki en ciddi mesafenin bu kararla alınmış olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:


"İsrail ordusundaki 4 subay hakkında çıkan yakalama ve kırmızı bülten kararını sevinçle karşıladık. Bu karar, Mavi Marmara davasında çok önemli bir mesafe katedildiğini gösteriyor. Diğer kararların da inşallah peşi sıra geleceğini düşünüyoruz. Bu kararı verenlere çok teşekkür ediyoruz. Bu karar bizim için bir umut olmuştur. Zaten bizim bu davadan beklentimiz İsrail'in insanlık suçu işlediğinin belgelenmesi, mahkum olması, bunun dünya kamuoyunda gündeme gelmesi, diğer ülkelerde açılacak davalarda emsal teşkil etmesidir."


"Şehitlerin kanı yerde kalmasın"


İsrail askerlerinin saldırdığı Mavi Marmara gemisinde büyük acılara şahit olduklarını aktaran Arslan, şöyle dedi:


"Gemide yaşadıklarımız unutulacak gibi değildir. Beraber yemek yediğimiz, su içtiğimiz, sohbet ettiğimiz arkadaşlarımız yanımızda şehit edildi. Ben 2 arkadaşımın vurulma anına şahit oldum. Arkadaşlarımın yerde çırpınmasını, feryatlarını gördüm. Büyük bir travma yaşadık, acılar çektik. Kardeşimiz Uğur Süleyman Söylemez ile birlikte 10 şehit verdik. İsrail'in tüm bunların hesabını vermesini, şehitlerimizin kanının yerde kalmamasını istiyoruz. Bu talebimizin gerçekleşmesi sürecinde İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bir milat olarak görüyoruz."


"3 1 Mayıs'ta İstanbul'da olacağız"


Mavi Marmara saldırısının yıl dönümü olan 31 Mayıs'ta diğer mağdurlarla birlikte İstanbul'da buluşacaklarını da ifade eden Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:


"Mavi Marmara'da bulunan kardeşlerimizle arkadaşlıklarımızı halen devam ettiriyoruz. İnşallah 31 Mayıs'ta yine İstanbul'da olacağız. Aydın'dan 1 otobüsle İstanbul'a gidip Ayasofya'dan Mavi Marmara Gemisi'ne kadar gerçekleştirilecek yürüyüşe katılacağız. Gemideki arkadaşlarımızla hasret gidereceğiz. Cenab-ı Allah'tan Filistin'e özgürlük ve kurtuluş diliyoruz." - Aydın

Kaynak: AA