Mehmet Şimşek: Ben de İsterim Bisiklete Binmeyi Ama PKK Var

Son Güncelleme:

Mehmet Şimşek kamu araçlarına ödenen payı "Çerez parası" olarak niteleyen sözlerine yönelik eleştirileri yanıtladı. Şimşek, "Ben de isterim bisiklete binmeyi ama PKK var." dedi.

Mehmet Şimşek makam araçları için "Çerez parası" ifadesi kullanmıştı. Sözleri çok tartışıldı. Şimşek Habertürk televizyonunda sözlerine açıklık getirdi. Avrupa'da siyasetçilerin bisiklet kullandığı hatırlatılması "Ben de isterim bisiklete binmeyi ama PKK var." dedi.

TÜM ARAÇLARIN BÜTÇEDEKİ ORANI BİNDE 7

Mehmet Şimşek, Türkiye'de 19 milyon araç var, bunlardan 111.571'i kamuya tahsis edlmiş durumda. 471 araç devlet erkanına ait. Bunların bütçedeki payı ise binde 7 dedi.

BEN DE BİSİKLETE BİNMEK İSTERİM

Mehmet Şimşek kamuda israf olduğu, Almanya'da Avrupa'da siyasetçilerin bisiklet kullanmasının örnek gösterilmesinede cevap verdi. Şimşek: "Ama bu ülkede PKK var terör örgütleri var. Ben de gitmek isterim yoksa." ifadesini kullandı.

BÜTÜN ARAÇLARIN YÜZDE 57'Sİ JANDARMA VE POLİSTE

Şimşek kamudaki tüm araçların yüzde 57'sinin jandarma ve poliste olduğunu söyledi.

"YERLİ ZIRHLI ARAÇ ÜRETİMİ YOK"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e zırhlı araç verilmesi eleştirileri hatırlatılan Şimşek, "Yerli zırhlı araç yok onun için yabancı veriyoruz." şeklide konuştu.

Kaynak: Haberler.Com