Meclis Başkanı'nın Laiklikle İlgili Sözlerine AK Parti'den İlk Açıklama

Son Güncelleme:

Meclis Başkanı'nın Ankara'yı sallayan sözlerine AK Parti'den peş peşe açıklamalar geldi: AK Parti'nin Anayasa teklifinde laiklik maddesi var. Böyle bir gündemimiz yok.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" sözlerine AK Parti'den ilk açıklamalar Grup Başkanvekili Naci Bostancı, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop ve AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Burhan Kuzu'dan geldi.

ŞENTOP: SÖZ KONUSU OLAMAZ

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözlerinin bireysel görüşü olduğunu, laikliğin Anayasa metninden çıkarılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Şentop, "Laikliğin anayasadan çıkarılması konusunu tartışmış bile değiliz" dedi.

AK Partili Mustafa Şentop, "AK Parti'nin Anayasa teklifinde laiklik maddesi var. Sorun laiklikte değil, uygulamada." dedi.

NACİ BOSTANCI: BÖYLE BİR GÜNDEMİMİZ YOK

Kahraman'ın sözleriyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı da "Anayasa taslağında böyle bir gündemimiz de yoktur" ifadesini kullandı.

"Bostancı, Kahraman'ın bu sözleri hangi bağlamda söylediğini bilemediklerini ifade ederek, "Sayın Başkan buna ilişkin bir değerlendirme yapacaktır herhalde. AK Parti'nin laiklikle ilgili problemi yoktur. Anayasa taslağında böyle bir gündemimiz de yoktur" ifadesini kullandı.

BURHAN KUZU: ANAYASA METNİNDE LAİKLİK YER ALIYOR

AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Burhan Kuzu da Twitter hesabından ''Ak Parti olarak hazırlamakta olduğumuz Anayasa Metninde Laiklik ilkesi açıkça yer almaktadır. Elbette herkes ifade özgürlüğünde serbesttir'' diye yazdı.


KARAMAN NE DEMİŞTİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman dün yaptığı açıklamalarda 1982 Anayasası'nın herhangi bir yerinde Allah isminin geçmediğini belirterek "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" demişti.

CHP İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI

Kahraman'ın sözlerinin ardından Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmada söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kahraman'ın sözlerini kınadığını ve parti olarak bu ifadeleri kabul edemeyeceklerini belirterek, "Böyle bir Meclis başkanı, TBMM'nin başkanlığını yapamaz. Böyle bir tabloyu kabul edemeyiz, Meclis başkanı derhal istifa etmelidir" dedi.