PKK, 16 Yaşından Küçük Çocukları Bırakıyor

Son Güncelleme:

Kandil'de PKK yöneticileri ile görüşen Cenevre çağrısından bir heyet, PKK'nın dağa çıkan 16 yaşından küçük çocukları geri göndereceğini açıkladı.

Merkezi Cenevre'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşu Cenevre Çağrısı'ndan bir grup, Kandil Dağı'nda görüştükleri PKK yöneticilerinin örgütteki 16 yaşından küçüklerin geri gönderileceğini söylediklerini açıkladı.

"16-18 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR AİLELERİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLECEK"

Cenevre Çağrısı'ndan yapılan yazılı açıklamada PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal ve Delal Amed ile görüşüldüğü vurgulandı. Açıklamada, örgüt yöneticisi bu kişilerin, tespit etmeleri halinde 16 yaşından küçük çocukların geri gönderileceğini, 16- 18 yaş arasındakilerin ise aileleri ile görüştürüleceğini söyledikleri belirtildi.

"DURUMU YAKINDAN İZLEYECEĞİZ"

Örgütün, 2013 yılında 'Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair taahhütnameyi imzaladığı hatırlatılan Cenevre Çağrısı'nın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Taahhütnamenin uygulanmasının takibi ve izlenmesi, taahhütnamenin bütünleyici ayrılmaz bir parçasıdır. Cenevre Çağrısı durumu yakından izlemeye devam edecektir ve koşullar ne olursa olsun, söz konusu olan 16 yaş altındaki, çocukların ailelerine güvenli bir şekilde dönmelerini ummaktadır."

AİLELERDEN İLK YORUM

Kandil'de örgüt yöneticileri ile görüşen Cenevre çağrı heyetinin yaptığı açıklamayı değerlendiren aileler bütün çocukların geri gönderilmesini istedi. Van'dan elip oturma eylemine katılan 14 yaşındaki E. T.'nin Süreyha Toklar, "Cenevre sözleşmesi var. 16 yaşındaki çocukları inşallah gönderirler. Buradaki annelerin hepsi çocuklarını istiyorlar. Onlarda anne yürekleri yanıyor. İnşallah tüm çocukları bırakılır. İnşallah bir çözüm olur, kan akmaz. İnşallah çocuklar ölmez, analar ağlamaz" dedi.

TÜRKÇE KÜRTÇE SLOGANLAR

Öte yandan çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler, bugün oturma eylemini sürdürdükleri Dağkapı Meydanı'ndan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kadar yürüdü.

Oturma eylemlerine Dağkapı Meydanı'nda devam eden anneler Kürtçe ve Türkçe "çocuklarımızı istiyoruz" sloganları atarak, Elazığ Caddesi'nden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Kaynak: Haberler.Com