PKK, 16 Yaşından Küçük Çocukları Bırakıyor - Son Dakika
Güncel

PKK, 16 Yaşından Küçük Çocukları Bırakıyor

PKK, 16 Yaşından Küçük Çocukları Bırakıyor

Kandil'de PKK yöneticileri ile görüşen Cenevre çağrısından bir heyet, PKK'nın dağa çıkan 16 yaşından küçük çocukları geri göndereceğini açıkladı.

19.06.2014 11:49  Güncelleme: 13:58

Merkezi Cenevre'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşu Cenevre Çağrısı'ndan bir grup, Kandil Dağı'nda görüştükleri PKK yöneticilerinin örgütteki 16 yaşından küçüklerin geri gönderileceğini söylediklerini açıkladı.

"16-18 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR AİLELERİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLECEK"

Cenevre Çağrısı'ndan yapılan yazılı açıklamada PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal ve Delal Amed ile görüşüldüğü vurgulandı. Açıklamada, örgüt yöneticisi bu kişilerin, tespit etmeleri halinde 16 yaşından küçük çocukların geri gönderileceğini, 16- 18 yaş arasındakilerin ise aileleri ile görüştürüleceğini söyledikleri belirtildi.

"DURUMU YAKINDAN İZLEYECEĞİZ"

Örgütün, 2013 yılında 'Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair taahhütnameyi imzaladığı hatırlatılan Cenevre Çağrısı'nın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Taahhütnamenin uygulanmasının takibi ve izlenmesi, taahhütnamenin bütünleyici ayrılmaz bir parçasıdır. Cenevre Çağrısı durumu yakından izlemeye devam edecektir ve koşullar ne olursa olsun, söz konusu olan 16 yaş altındaki, çocukların ailelerine güvenli bir şekilde dönmelerini ummaktadır."

AİLELERDEN İLK YORUM

Kandil'de örgüt yöneticileri ile görüşen Cenevre çağrı heyetinin yaptığı açıklamayı değerlendiren aileler bütün çocukların geri gönderilmesini istedi. Van'dan elip oturma eylemine katılan 14 yaşındaki E. T.'nin Süreyha Toklar, "Cenevre sözleşmesi var. 16 yaşındaki çocukları inşallah gönderirler. Buradaki annelerin hepsi çocuklarını istiyorlar. Onlarda anne yürekleri yanıyor. İnşallah tüm çocukları bırakılır. İnşallah bir çözüm olur, kan akmaz. İnşallah çocuklar ölmez, analar ağlamaz" dedi.

TÜRKÇE KÜRTÇE SLOGANLAR

Öte yandan çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler, bugün oturma eylemini sürdürdükleri Dağkapı Meydanı'ndan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kadar yürüdü.

Oturma eylemlerine Dağkapı Meydanı'nda devam eden anneler Kürtçe ve Türkçe "çocuklarımızı istiyoruz" sloganları atarak, Elazığ Caddesi'nden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel PKK, 16 Yaşından Küçük Çocukları Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • cem: bu haber sadece pkk yı karalamak için yoksa zorlaa güzellik olmaz hepsi gönüllü gidiyor 16 31 Yanıtla
    realite: Turan bir düşün acaba bunlar niye senin dediğin şartlara rağmen niçin dağa çıkıyor diye ya da düşünme diyarbakira gidip bir sor cevabını alırsın 0 0 Ceylan: İnsan Vatanı İçin Rezil Şartlarda YaşarPKK nin otelleri sıcak yemekleri ranzaları yokAma kahraman gerilları var orda insanlık var koçum 0 0
  • ahmet: Serefsiz pkk yandaslari 17 22 Yanıtla
  • cihan: hiç bir kürt kendi isteğiyle askere gitmez zorlan götürüyorlar 20 16 Yanıtla
  • ali: Kurd çoçuklari daga kendi irade ile gidiyorlar. Bu orgut ne zaman zorla gencleri daga goturmus ki? Orgut kimseyi zorla goturmez ve tutmaz. Ama TC kurd ve turk genclerini zorla askere goturuyor ve zorla savastiriyor. Gun gelecek, kurdler kurdistanin bagimsizligina kavusacak... ve TC den hesap sormaya devam edecek. biraz gozlerinizi acin, arastirin ve sonra konusun, burdan okumasi ve yazmasi olan yaziyor.... 8 16 Yanıtla
  • xemgîn: bu annelere hak veriyorum ama cok yanlışlar .o çocuklar dağa çıkıyorsa o dağ şartlari ortadan kaldirilmali ama ne yaziki bu anneler devlete çağrı yapacaklarina onlarin haklarını savunan partiye çağrı yapiyorlar .bu da asimilasyonun ne kadar onlari.kimliğinden ettigin belirgesidir .. o cocuklar o annelerden.bilincli 11 12 Yanıtla
  • doğru budur: zorlan güzellik olmaz koçum istemiyenleri zaten onlar gönderiyor bu yalanlara son verme zamanı gelmedimi ey türk medyası 20 3 Yanıtla
  • Objektif: Allah sabır vesin burada bu insanları eleştirenler siz niye dağda değilsiniz????? 15 4 Yanıtla
  • Sinan: Askere zorlan goturulduk 13 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement