Quartet, Güney Kore'yi Müzik Ziyafetiyle Büyüledi

Son Güncelleme:

Expo 2012 Yeosu Sergisi'ndeki Türkiye etkinlikleri çok yoğun ilgi görmeye devam ediyor

TÜRKİYE'NİN ÇAĞDAŞ YÜZÜNÜ YANSITAN LEPIDUS QUARTET, GÜNEY KORE'Yİ MÜZİK ZİYAFETİYLE BÜYÜLEDİ


Güney Kore'nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 Uluslararası Sergisi'nde İkon Events tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin renkli ve ilgi çekici etkinlikleri hız kesmeden sürüyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinde yetişen 4 genç ve yetenekli müzisyenin kurduğu Lepidus Quartet, Expo Hall'de verdiği konserle dinleyicilerin hayranlığını kazandı.


Güney Kore'nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 Uluslararası Sergisi'nde İkon Events tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin pavyonu ve etkinlikleri, yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Expo Hall'de sahne alan Lepidus Quartet, dinleyicileri büyüleyici bir yolculuğa çıkardı.


Türkiye'nin farklı bölgelerinde yetişen 4 genç ve yetenekli müzisyenin kurduğu Lepidus Quartet'in konserini çok sayıda ziyaretçi büyük bir beğeniyle izledi. Hande Küden (keman), Çağlar Haznedaroğlu (keman), Öykü Koçoğlu (viyola) ve Yılmaz Bişer'den (viyolonsel) oluşan Lepidus Quartet, sundukları müzik ziyafetiyle Türkiye'nin Expo 2012 Yeosu Sergisi'ndeki varlığına renk kattı.


Türkiye'nin yükselen değerleri arasına girdi


Lepidus Quartet, 2011 yılında kuruldu ve kısa sürede çok başarılı konserlere imza attı. İlk konserlerinden itibaren otoriteler tarafından birçok övgü alan Lepidus Quartet'in konser takviminde yurt içi ve yurt dışı pek çok konser yer alıyor.


Hande Küden: Keman eğitimine Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda başlayan Küden, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Mersin Oda Orkestrası, Türkiye- Ermenistan Gençlik Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Hacettepe Senfoni Orkestrası ve Orkestra Akademik Başkent gibi önemli orkestralarda solist olarak yer aldı. Küden, eğitimine Hanns Eisler Berlin'de devam ediyor.


Çağlar Haznedaroğlu: 1998 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Daniya Kaynova ile keman, Veceslav Kaynov ile oda müziği çalışmaya başladı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde sözleşmeli sanatçı olarak görev yaptı. Çalışmalarını halen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nda 1. keman sanatçısı olarak sürdürüyor.


Öykü Koçoğlu: Viyola eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda başlayan Koçoğlu, Cemal Reşit Rey Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, Bursa Bölge Senfoni, Orkestra İstanbul, Milli Reasürans Oda Orkestrası, İstanbul Sinfonietta, Aşkın Ensemble, İstanbul Oda Orkestrası, Eskişehir Belediye Senfoni, Şişli Belediyesi Senfoni, Işık Üniversitesi Oda Orkestrası'nda görev yaptı. Koçoğlu, halen Notre Dame de Sion Oda Orkestrası ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'ndaki görevine grup şefi olarak devam ediyor.


Yılmaz Bişer: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet viyolonsel çalışmalarına başlayan Bişer, 2007 yılında düzenlenen 'Türkiye-Güney Kore Ellinci Dostluk Yılı' etkinlikler kapsamında Güney Kore'de altı şehirde gerçekleşen konserlere katıldı. 2008'de İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'na kadrolu üye olarak kabul edilen Bişer, ertesi yıl Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'na da kabul edildi.

Kaynak: Bültenler