Türkiye ile ABD'nin Vize İşlemlerini Karşılıklı Askıya Alması

Son Güncelleme:

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'nin kumpas kurularak ayağına çelme takılacak bir ülke olmadığını kaydetti.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'nin kumpas kurularak ayağına çelme takılacak bir ülke olmadığını kaydetti.


Milletvekili Tin, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin personel güvenliğini gerekçe göstererek Türkiye'den yapılan vize başvurularını askıya almasını Türkiye üzerinden hazırlanan yeni bir filmin senaryosu olarak değerlendirdi.


Son dönemde ABD'nin Türkiye'ye karşı rahatsızlığının Ortadoğu ve FETÖ ile ilgili olduğuna dikkat çeken Tin, şu ifadelere yer verdi:


"Asılsız ve suni bahanelerin ardına sığınarak vize başvurularını askıya alan ABD'nin bu tavrı, Türkiye'yi diplomatik yollarla köşeye sıkıştırma hamlesidir. Bu yaklaşım ve tavır tarafımızca asla kabul edilemez. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da ifade ettiği gibi 'Türkiye bir kabile devleti değildir.' ABD ülkemizde yaşanan 15 Temmuz'la ilgili sürece dair bağlantıları gün yüzüne çıktıkça ne yapacağını bilemez duruma düşmüştür. Yaşanan hain darbe girişiminde ve öncesinde üst düzey darbeci hainlerle irtibatlı olan her kim olursa olsun adalet önünde hesap verecektir. Terörist başı Gülen'i besleyen ve iade etmeyen ABD artık bu darbe yanlısı tavrını bırakmalı ve terörist başı başta olmak üzere terör eylemlerine karışanları Türkiye Cumhuriyeti devletinin yüce adaletine teslim etmelidir."


Türkiye'nin Suriye'de aktif olarak sahada olmasının bazı ülkeleri huzursuz ve rahatsız edeceğine dikkati çeken Tin, "ABD, Türkiye'nin Ortadoğu'daki gelişmelere müdahale etmesinden rahatsız olduğunu bu son aldığı garabet kararla daha da ortaya çıkarmıştır. Suriye krizine yönelik Türkiye'nin çözümcül yaklaşımı, ABD'nin planlarına ters düşmüştür. Türkiye, PKK ve PYD başta olmak üzere kendisine tehdit unsuru oluşturan tüm terör örgütlerine operasyonlar yapmaya, meşru müdafaa haklarını savunmaya ve gerekli olan güvenlik tedbirlerini almaya devam edecektir. Milli bekamızı sarsmaya yönelik yapılan hamlelere sessiz kalmamız beklenemez. Türkiye kumpas kurularak ayağına çelme takılacak bir ülke değildir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA